Най-добрите хлебопекарни

В следващата класация ще ви представим нашия избор за най-добрите хлебопекарни. За ваше удобство сме подбрали онлайн магазините с най-добри цени на съответните модели.


Tefal Bread of the World

2-36 - Най-добрите хлебопекарни - Техника

Характеристики:

 • Капацитет – 1500 g
 • Мощност – 1600 W
 • Брой програми – 19
 • Тип контролен панел – Дигитален
 • Функции – Запазване на топлината, Отложен старт, Прозорче за наблюдение, Настройки за коричката
 • Брой бъркалки – 2
 • Тип програми – Основна, Френски хляб, Тесто, Конфитюр, Паста
 • Включени аксесоари – Мерителна лъжица, Мерителна чаша, Кука за изваждане на бъркалката, Тава

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>


Хлебопекарна Panasonic SD-R2530KXE, LCD дисплей, 30 програми (4 програми без глутен)

Res 4a82a2d2264c6512cad331fe6fc495c5 - Най-добрите хлебопекарни - Техника

С машината за хляб R2530 от Panasonic имате кухненска помощ, базирана на повече от 34 години опит и постижения. Двата температурни сензора, заедно с пълната гама от перфектно настроени функции, гарантира, че ще се насладите на желания от вас хляб – винаги с най -високо качество.

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>


Хлебопекарна Gorenje BM1400E

Hlebopekarna Gorenje Bm 1400 E Image 5fab29c6b8c53 800x800 - Най-добрите хлебопекарни - Техника

<<Провери цена>>


Хлебопекарна Tefal Pain & Délices PF240, 700 W, 1000 гр, 20 програми

Res 25aa9b1915add7be35645586decd864a - Най-добрите хлебопекарни - Техника

Pain & Délices е хлебопекарната с най-много и разнообразни функции от тази продуктова гама на Tefal. Ще развихрите въображението си на максимум! Насладете се не само на пресен и апетитен домашно приготвен хляб, но и на тесто за пица, прясна паста, конфитюр, каша, зърнени закуски и млечни продукти!

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>


Хлебопекарна Tefal Pain Plaisir

Res E755538eaf38e045918ddd0e943bafbe - Най-добрите хлебопекарни - Техника

Хлебопекарна Tefal Pain & Plaisir е особено подходяща за хора, които внимателно следят хранителните си навици или предпочитат продукти без съдържание на глутен.

Pain & Plaisir е хлебопекарната, с която ще приготвяте вкусен, здравословен, прясно изпечен хляб у дома. Можете да развихрите въображението си като изпробвате всички 17 програми. С трите безглутенови програми ще изпичате здравословен хляб, блатове за торта и сладък хляб. И още, сред автоматичните програми са включени и такива за паста, каша, зърнена закуска и конфитюр. Голямо разнообразие от рецепти и идеи ще откриете в специалната ни книжка с рецепти, която е в комплект с хлебопекарната!

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>


Хлебопекарна Tefal PF610138

Hlebopekarna Tefal Pf610138 Image 5fab28964359a 600x600 - Най-добрите хлебопекарни - Техника

<<Провери цена>>


MUHLER MBM-1502

6-15 - Най-добрите хлебопекарни - Техника

– Капацитет 1000г/1250г/1500г

– LCD дисплей, Отложен старт;

– 15 програми – основна, френски, пълнозърнест, сладък, млечно-маслен хляб, безглутенов, бърза, кекс, бъркане, тесто, тесто за паста, йогурт, мармалад, печене, Домашен хляб,

– 2 бъркалки

– Мощност 850W

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>


Хлебопекарна с две бъркалки ECG PCB 82120

Res Ceee518b659007c6983455108db8b4b6 - Най-добрите хлебопекарни - Техника

12 програми

2 бъркалки за месене

SS отоплителна тръба, за да я защити от ръжда

Размер на хляба 750g – 1250g

4 настройки на коричката

Сигнал за добавяне на съставки

LCD дисплей

Подходящ за приготвяне на конфитюр, кексове дори хляб без глутен
функция за поддържане на топъл хляба

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>


Хлебопекарна Tefal PF611838 , 0.75/1/1.5 кг. , 1600

Hlebopekarna Tefal Pf611838 0 7511 5 Kg 1600 642432ffdc18a 800x800 - Най-добрите хлебопекарни - Техника

<<Провери цена>>


Хлебопекарна Tefal Pain & Délices PF240, 700 W, 1000 гр, 20 програми

Res 25aa9b1915add7be35645586decd864a - Най-добрите хлебопекарни - Техника

Характеристики:

– 10 програми за хляб

– 3 програми за мляко с аксесоари за киесло мляко

– 7 други програми

<<Провери цена>>


Хлебопекарна Gorenje BM 1400 E, 815 W, 900-1350 гр, LCD, touch, Тефлон

Bestix - Най-добрите хлебопекарни - Техника

<<Провери цена>>


Вижте още предложения за хлебопекарни ТУК и ТУККак работи хлебопекарната?

Когато печете собствения си хляб, има пет етапа, през които трябва да преминете:

 • Смесване на съставки като мая, вода, брашно, захар, масло и сол за образуване на тесто;
 • Месенето на тестото докато стане еластично;
 • Позволяване на тестото да втаса за около час;
 • Премесваме тестото и оставяме да втаса за втори път;
 • Тестото се пече в тава във фурната

Хлебопекарката обединява всички тези етапи в един уред. Това е малка фурна, която се вписва в един съд за хляб, но машината разполага и с електрически мотор, свързан с лопатка, така че да може да смесва съставките за оформяне и месене на тестото.

Можете да приготвите повечето видове хляб в хлебопекарна, включително бял, пълнозърнест, многозърнест, ръжен и френски хляб. Някои модели разполагат с цикли, които ви позволяват да правите и други артикули, като например блатове за торти.

Имайте предвид, че можете също да използвате машината за хляб само за замесване на тестото. След това можете да извадите тестото от машината, да го оформите с ръце и да го изпечете в обикновена фурна. Можете да направите това с тесто за пица, кроасан, поничка или геврек.

Предимства на хлебопекарната

Подобрен контрол

Създаването на собствен хляб у дома ви позволява да контролирате съставките, които използвате, така че да можете да ги персонализирате, за да отговарят на вашите диетични изисквания. Например, можете да експериментирате с хляб без глутен, ако имате чувствителност към глутен.

По-малко консерванти

Купените хлябове са натъпкани с консерванти, които увеличават срока им на годност, но домашно изпечените хлябове не съдържат никакви химикали.

Индивидуални рецепти

Можете да смесвате любимите си добавки, като орехи, стафиди, сушени боровинки или слънчогледови семена, за да създадете вкусни рецепти за хляб.

Създаването на собствен хляб също може да ви помогне да спестите пари.

Търговските хлябове могат да бъдат доста скъпи, докато съставките, използвани в хляба, като брашно, мая и захар, обикновено са евтини и могат да бъдат закупени в насипно състояние за още по-големи спестявания.

Макар че можете да си направите собствен хляб у дома без хлебопекарна, този уред във вашия дом прави процеса много по-лесен и бърз.

Не е нужно да прекарвате толкова време в приготвяне на хляб, а почистването се случва бързо, защото само трябва да измиете една купа.

Размер и капацитет

Хлебопекарните са доста големи уреди за кухненските плотове. Някои модели са високи и тесни; други са къси и широки. В зависимост от това дали възнамерявате да покажете машината на вашия плот или да я приберете в шкаф, може да откриете, че размерът на един вид уред е по-подходящ за вашата кухня от друг.

Ако възнамерявате да държите хлебопекарната на вашия плот, имайте предвид, че ще имате нужда от достатъчно разстояние, за да отворите капака и да извадите готовия хляб.

В допълнение към размера на самата машина, трябва да помислите и какъв размер на хляба работи най-добре за вашите нужди. Ако имате голямо домакинство, вероятно ще искате машина, която прави най-малко два килограма хляб. Ако печете за по-малка група, обикновено е достатъчна машина, която произвежда хляб от един килограм.

Форма на хляба

Ако сте свикнали с дългите къси хлябове, които купувате в магазина, може да се изненадате от формата на хляба, които произвеждат хлебопекарните. Много машини създават дълги, високи хлябове, защото използват вертикални съдове, а не хоризонтални.

Има някои модели, които разполагат с хоризонтални тави, така че можете да създавате хлябове, които приличат повече на обичайния хляб. Имайте предвид, че хоризонталните съдове не винаги са толкова добри при смесване и месене на тестото, така че в ъглите може да има недобре смесени съставки, които трябва да се смесват с ръка.

Можете да намерите и хлебопекарни, които правят кръгли или продълговати хлябове. Но независимо от формата на хляба, имайте предвид, че повечето машини оставят дупка в дъното на хляба, където се намира смесителната бъркалка. Това може да доведе до няколко неравномерни филийки, когато режете хляба.

Подвижна срещу фиксирана тава

Трябва ли да си купите хлебопекарна с подвижна или фиксирана тава?

Повечето по-нови модели хлебопекарни имат подвижни тави. Това прави почистването много по-лесно, защото можете да вземете тавата до мивката и да я почистете след употреба.

Машините за хляб с фиксирани тави, които не се изваждат, могат да бъдат трудни за почистване, защото не можете да стигнете до всички кътчета.

Също така е добра идея да търсите машина за хляб с тава с незалепващо покритие. Покритието предотвратява залепването на тестото върху тавата, така че да се меси правилно, а хлябът да се отстранява лесно в края на печенето.

Програми и настройки

Може би най-голямото решение, с което се сблъсквате при закупуването на машина за хляб е кои програми и настройки искате да имате. Повечето модели предлагат поне няколко опции, които ви позволяват да контролирате крайния продукт, но усъвършенстваните машини осигуряват обширни контроли, които ви осигуряват още повече гъвкавост.

Много машини имат настройки за специфични видове хляб, като основен бял, пълнозърнест, френски / италиански и / или без глутен. Те могат също да имат програми за сладкиши, торти и пакетни смеси.

Можете да намерите и такива, които просто ще смесват и месят тестото, без да го пекат. За хлябовете, които трябва да се оформят на ръка, тесто за пица и тесто за тестени изделия, това е полезна функция.

Ако просто искате да използвате фурната в хлебопекарната, помислете за модел с програма Bake Only. Можете да смесвате тестото отделно и да го добавите към уреда, когато е време да го изпечете.

Някои уреди предлагат цветови настройки (степен на изпичане). Тази функция ви позволява да направите светъл, среден или тъмен хляб, в зависимост от вашите предпочитания.

Шум

При смесването и омесването на тестото всички хлебопекарни правят малко шум. Въпреки това, машините с ниско качество са склонни да създават повече шум от висококачествените машини. Това е така, защото производителят на нискокачествена машина може да използва леки материали, които лесно вибрират.

Прозорец за преглед

Много евтини хлебопроизводители разполагат с плътни, непрозрачни капаци, така че не можете да проверите напредъка на хляба.

Поради тази причина може да искате да инвестирате в модел с прозорец за преглед, който ви позволява да видите напредъка на хляба. Това е особено полезно по време на печенето на част от цикъла, защото можете да следите колко изпечена е кората.

Таймер

Таймерът ви позволява да добавяте съставки към хлебопекарната си сутрин, преди да тръгнете за работа, и след това да програмирате машината да приготви тестото в определено време. С тази функция можете да имате свеж, топъл хляб, който ви очаква, когато се върнете у дома.

Бързо печене

Когато бързате, може да нямате време да чакате хлебопекарката да завърши пълния цикъл. Но ако разполага с настройка за бързо печене, тя ще приготви хляб по-бързо.

В много случаи настройката Rapid Bake включва по-кратко време за втасване. В резултат на това може да се наложи бързото втасване на маята. Не забравяйте да се консултирате с ръководството, преди да използвате настройката за бързо изпичане.

Поддържай топло

Може да не сте винаги готови да ядете хляба си, когато машината приключи. Някои модели разполагат с функция за запазване на топлината, която генерира достатъчно топлина след изпичане, за да запази хляба топъл, докато дойде време за ядене.

Автоматичен дозатор за смесване

След смесването на тестото трябва да се добавят някои смесени съставки, като ядки и сушени плодове. Някои хлебопекарни бипват, когато е време да се добавят смесите, но трябва да ги излеете в машината на ръка.

Някои модели от по-висок клас обаче разполагат с автоматичен дозатор. Попълвате опаковката, когато добавяте останалите съставки, а машината автоматично добавя съставките към тестото в точното време, така че не е нужно да се притеснявате за това сами.

Може би ще ви хареса
UA-143862804-2