Най-добрите хранителни добавки за стрес

0

Добавките за подпомагане на стреса помагат на хората да поддържат здравословен отговор на ежедневните стресови фактори. Те съдържат комбинация от витамини, минерали и хранителни вещества, предназначени да стабилизират настроението. Освен това добавките за стрес често включват химикали, които спомагат за поддържане на здравословни нива на кръвната захар и инсулин и засилват имунната система.

Често добавките за стрес помагат на хората да се справят с недостига на витамини или минерали, които иначе могат да доведат до повишени нива на стрес. Например, някои добавки съдържат висока концентрация на магнезий, който едновременно подобрява качеството на съня и намалява стреса. Витамин B комплекс е друга често срещана съставка, която може да помогне на хората да се справят с тревожност и депресия в ситуации на силен стрес.

Добавките за стрес мгат да помогнат в борбата със свързаните със стреса проблеми със съня, тревожност, мускулно напрежение и изтощение. Могат да предизвикат усещане за спокойствие, без да ви кара да се чувствате уморени. Тези добавки обикновено могат да се приемат сутрин и ефектът ще продължи през целия ден.Ако сте готови да изберете вашата храничелна добавка и чай против стрес, изберете от нашите предложения. Ако все още не сте сигурни, първо прочетете нашето ръководство за избор на хранителни добавки и чай за стрес по-долу.


Res B8b8c19ad32ac25716637c40fc1c45d6 - Най-добрите хранителни добавки за стрес - Здраве

Мозъкът е най-сложният орган в човешкото тяло. От една страна контролира всички останали органи – мускули, очи, крайници, от друга умът, като функция на мозъка се грижи за нашето ментално и емоционално състояние. Поддържането на здравето на мозъка е от изключителна важност за психичното здраве и нормалната дейност на нервната система.

 

Една таблетка от хранителната добавка съдържа активен елемент Литий 3 mg и Цинк 1,5 mg., в комбинация с билковите екстракти осигуряват необходимата дневна доза за оптималната фунцкия на мозъчната дейност и нервната система като цяло.

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Хранителна добавка Gate V’allure, Меки желатинови капсули, Усмихни се, антистрес, 90 капсули

Res C050771a69d118f6735c045a4a3c40d9 - Най-добрите хранителни добавки за стрес - Здраве

Билката жълт кантарион (Hypericum perforatum) е растение с изключителна лечебна мощ и едва ли съществува някой, който поне веднъж в живота си да не е чувал за нея. Не случайно някои билкари го наричат магическата билка, тъй като притежава невероятната сила, озаряваща не само тялото, но и духа.

Съставката хиперфорин обуславя това лечебно свойство на билката.

Успокоителният ефект на билката при нерви е научно доказан. Тя повлиява благоприятно паническо разстройство и страхова невроза. Етеричните масла, съдържащи се в полското растение, са източник на невероятна лечебна мощ при оплаквания, свързани със смущения на съня.

Основната съставка на жълтия кантарион е  хиперицин.  Хиперицинът има успокояващо действие и благодарение на него билката се бори успешно с леки видове депресии и психични неразположения. Редовната консумация на жълт кантарион подобрява цялостно кондицията и настроението на човек, справя се с постоянната потиснатост, която много хора изпитват. Отразява се добре на хора с прекалено напрегнат начин на живот, които често се изнервят и стресират.

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


РЕСКЮ НАЙТ Спрей 20 мл. RESCUE night spray 20 ml.

C Reskyu Nait Sprei 20ml 18936 - Най-добрите хранителни добавки за стрес - Здраве

Хранителна добавка на д-р Бах под формата на спрей, подходящ е за хора, страдащи от проблеми със съня, тревожност, трудно заспиване, или често будене през нощта, като действа успокояващо и стабилизиращо на психиката. Рескю Найт спрей може да се приема за подобряване на концентрацията през деня, като подпомага справянето със стресови ситуации като изпити, важни служебни срещи и други събития, без успиващо действие.
Спреят Рескю на д-р Бах са натурална грижа, която се усвоява изключително лесно и бързо от организма, подходяще е и за деца, бременни и възрастни хора и не притежава негативни лекарствени взаимодейстивия. препоръчва се за деца, които се страхуват да заспят сами. Rescue Night Spray осигурява справянето с емоционалната възбуда, натрапчивите или объркани мисли, вследствие на което заспиването е по-лесно и бързо. Действието на спрея настъпва до 5-10 минути след приема му, а уникалните му свойства се дължат комплекс от билкови екстракти на следните 5 цветни есенции:
-скална роза;
-повет;
-слабонога;
-джанка;
-витлеемска звезда;
-в допълнение с цветна есенция от див кестен.

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Хранителна добавка Global Healing, Енергизираща билкова бленда срещу стрес и умора, С корейски и сибирски женшен, ашваганда и мака

Res 8550c67f702da6dcafa9f5efa638d8b5 - Най-добрите хранителни добавки за стрес - Здраве

Висококачествен натурален продукт за повече енергия и редуциране на нервното напрежение

Ginseng Raw Herbal Extract на американската компания Global Healing е изключителна комбинация от екстракти от корейски женшен, сибирски женшен, ашваганда, мака и гиностема (джиагулан) – лечебни растения с адаптогенни свойства и силно тонизиращо действие.

Как действа?

 • Повишава енергийните нива;
 • Улеснява справянето със стреса;
 • Съдейства за психическото благосъстояние;
 • Стимулира енергията.

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Комплект Хранителни добавки Капки на д-р Бах, Jo Jo, “Анти стрес”, За нервна система, С растителни екстракти

Res 2aa215cc8e6c4974c280515593dfe7bb - Най-добрите хранителни добавки за стрес - Здраве

Предназначение: Оригинални капки на д-р Бах Комплект Анти Стрес: Предназначен за хора, които изживяват интензивни стресови ситуации, както и симптомите от тях. При хора страдащи от посттравматичен стрес, оказващ влияние върху безпроблемното функциониране на психиката. За тези, които изпитват страх, тревожност, безпокойство, напрежение, изнервеност, психосоматични оплаквания. Ефекта от терапията се усеща края на първата седмица от приема. Желателно е терапията с капките на д-р Бах да продължи три или повече месеца. Комплекта стига за прием един месец. Първите два месеца дозите са лечебни, третата доза е против рецидив и повтаряемост на симптомите. Прекратете стреса в забързаното ежедневие. Не позволявайте той да влияе отрицателно на вашата психика и емоции. Комплект за балансиран и хармоничен живот.

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


РЕСКЮ Капки 20 мл. RESCUE Original drops 20 ml.

C Reskyu Kapki 20ml 11676 - Най-добрите хранителни добавки за стрес - Здраве

Създадени по оригиналната рецепта на д-р Бах с добавена моноесенция от бял див кестен.
Подходящи за прием при трудности със заспиването.

Начин на приложение:
Поставете 4 капки в малко количество вода (около 100 ml). Действието настъпва в рамките на 15-20 минути, ако легнете в леглото. В повечето случаи това е достатъчно за гарантиране на спокоен и пълноценен сън без прекъсвания.

Ако капките се приемат през деня, действието им е свързано с успокояване на мислите и подобряване на концентрацията. За по-добър ефект може да се добавят и 2 капки моноесенция от габър.

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


СЪСТАВКИ НА ДОБАВКИТЕ ЗА СТРЕС

Ето един поглед към шест от съставките, които обикновено се срещат в хранителните добавки и чайовете за стрес.

 • Мелатонин: Този хормон се произвежда от мозъка и помага за управлението на цикъла на съня на човека.
 • Корен от валериана: Доказано е, че тази билка помага за понижаване на кръвното налягане и сърдечната честота. Може да бъде полезно за хора, които се борят със стрес, безсъние и тревожност.
 • Теанин: Тази аминокиселина често се използва за лечение на високо кръвно налягане и тревожност.
 • Маточина: член на семейството на ментата, маточината помага за подобряване на настроението на човека и насърчава спокойствието. Някои изследвания предполагат, че една доза от 1600 mg изсушена маточина може да помогне на човека да се бори със стреса до шест часа.
 • Кава: Извлечена от корена на растението кава, доказано е, че помага на хората да намалят нивата на стрес и тревожност.
 • Пасифлора: Някои практикуващи смятат, че пасифлората може да се използва за лечение на стрес, свързан с общо тревожно разстройство. Въпреки това може да са необходими допълнителни проучвания при хора, за да се оценят допълнително потенциалните ползи от пасифлората за облекчаване на стреса.

ПОЛЗИ ОТ ХРАНИТЕЛНИТЕ ДОБАВКИ ЗА СТРЕС

Поддръжка на кортизол

Кортизолът е основният хормон на стреса в тялото. Той работи във връзка с мозъка, за да контролира настроението и нивата на стрес на човека. Някои добавки за подпомагане на стреса осигуряват кортизолова подкрепа. Те помагат на тялото да управлява нивата на кортизол през целия ден. В противен случай, ако нивата на кортизол в тялото се покачат или спаднат твърде рязко, те могат да причинят съответно колебание в нивата на стрес на човека.

Поддпомагане на съня

Стресът може да затрудни човек да заспи или да остане заспал. Без спокоен нощен сън човек може да се събуди с чувство на умора и това може да доведе до повишаване на нивото на стреса му.

Добавките за стрес могат да съдържат кора от магнолия, екстракти от растителни видове epimedium и други съставки, за които е доказано, че помагат за намаляване на стреса. Благодарение на тези съставки, човек, който приема добавка против стрес, може да бъде по-добре подготвен да превърне добрия нощен сън в редовно явление.

Подкрепа за здравето на надбъбречните жлези

Надбъбречните жлези регулират стресовата реакция на човека. Добавките за стрес могат да помогнат на индивида да се пребори с надбъбречната умора, проблем, който възниква, когато имунната система на тялото се забави поради стрес.

Без лекарства и привикване

Докато лекарствата с рецепта за лечение на стрес може да съдържат съставки, които причиняват сънливост, умствена мъгла и други нежелани странични ефекти, добавките за стрес без лекарска рецепта помагат на хората да избегнат напълно тези странични ефекти. И тъй като тези естествени съставки обикновено не създават привикване, те могат да се използват без риск от пристрастяване.


БЕЛЕЖКА ЗА НАЧИНА НА ЖИВОТ

Добавките за стрес сами по себе си може да са недостатъчни за лечение на стреса. Човек може да се наложи да промени начина си на живот в комбинация с употребата на добавки, за да поддържа нивата на стрес под контрол. Например, можете да приемате ежедневна добавка за стрес в добавка към практикуването на йога или медитация.


СЪВЕТИ ЗА НАМАЛЯВАНЕ НС СТРЕСА

 • Занимавайте се с физическа активност. Добавките за стрес, използвани заедно с упражнения и други физически дейности, могат да помогнат за намаляване на високото ниво на стрес.
 • Избягвайте кофеина и никотина. Кофеинът и никотинът са стимуланти, които могат да повлияят на ефективността на добавката за стрес. Ако не можете напълно да избегнете тези вещества, опитайте се да намалите приема им.
 • Избягвайте алкохола. Алкохолът е депресант, когато се консумира в големи количества, и стимулант, когато се приема в малки количества. И в двата случая това може да ограничи ефективността на добавката за стрес.
 • Поддържайте редовно приемане на хранителната добавка. Приемайте добавката за стрес приблизително по едно и също време всеки ден. Тази закономерност ще ви помогне да оцените цялостната ефективност на формулата.
 • Консултирайте се с лекар. Силният стрес е проблем, който често остава нелекуван. Въпреки че добавките за подпомагане на стреса могат да помогнат за понижаване на нивото на стрес, добра идея е да се срещнете с Вашия лекар, за да проучите допълнителни лечения за намаляване на стреса.
 • Следвайте инструкциите. Инструкциите за добавките за стрес варират от продукт до продукт. Уверете се, че знаете всички подробности, преди да започнете нов режим.

Може би ще ви хареса
UA-143862804-2