Най-добрите хранителни добавки за стрес

0

Добавките за подпомагане на стреса помагат на хората да поддържат здравословен отговор на ежедневните стресови фактори. Те съдържат комбинация от витамини, минерали и хранителни вещества, предназначени да стабилизират настроението. Освен това добавките за стрес често включват химикали, които спомагат за поддържане на здравословни нива на кръвната захар и инсулин и засилват имунната система.

Често добавките за стрес помагат на хората да се справят с недостига на витамини или минерали, които иначе могат да доведат до повишени нива на стрес. Например, някои добавки съдържат висока концентрация на магнезий, който едновременно подобрява качеството на съня и намалява стреса. Витамин B комплекс е друга често срещана съставка, която може да помогне на хората да се справят с тревожност и депресия в ситуации на силен стрес.

Добавките за стрес мгат да помогнат в борбата със свързаните със стреса проблеми със съня, тревожност, мускулно напрежение и изтощение. Могат да предизвикат усещане за спокойствие, без да ви кара да се чувствате уморени. Тези добавки обикновено могат да се приемат сутрин и ефектът ще продължи през целия ден.

 

Ако сте готови да изберете вашата храничелна добавка и чай против стрес, изберете от нашите предложения. Ако все още не сте сигурни, първо прочетете нашето ръководство за избор на хранителни добавки и чай за стрес по-долу.


Билков чай Vital Concept |RELAX TEA – успокояващ и антистрес чай, 100 гр

Res Ebc3ef10c31ac867fa95861a90efab31 - Най-добрите хранителни добавки за стрес - Здраве

RELAX TEA е богата смес от 100% натурални и доказани билки, която е създадена, за да подпомогне намаляването на ежедневния стрес и нервното напрежение. Подходящ е за употреба при проблеми със съня, преумора, изнервеност и притежава антидепресивно и ободряващо действие.

ОСНОВНО ДЕЙСТВИЕ:

 • спомага за намаляването на стреса;
 • подпомага доброто настроение;
 • помага при безсъние и подобрява съня;
 • спомага за намаляване на кръвното налягане;
 • притежава съставки с антидепресивно действие.

<<Провери цена>>


Хранителна добавка Gate V’allure, Меки желатинови капсули, Усмихни се, антистрес, 90 капсули

Res C050771a69d118f6735c045a4a3c40d9 - Най-добрите хранителни добавки за стрес - Здраве

Билката жълт кантарион (Hypericum perforatum) е растение с изключителна лечебна мощ и едва ли съществува някой, който поне веднъж в живота си да не е чувал за нея. Не случайно някои билкари го наричат магическата билка, тъй като притежава невероятната сила, озаряваща не само тялото, но и духа.

Съставката хиперфорин обуславя това лечебно свойство на билката.

Успокоителният ефект на билката при нерви е научно доказан. Тя повлиява благоприятно паническо разстройство и страхова невроза. Етеричните масла, съдържащи се в полското растение, са източник на невероятна лечебна мощ при оплаквания, свързани със смущения на съня.

Основната съставка на жълтия кантарион е  хиперицин.  Хиперицинът има успокояващо действие и благодарение на него билката се бори успешно с леки видове депресии и психични неразположения. Редовната консумация на жълт кантарион подобрява цялостно кондицията и настроението на човек, справя се с постоянната потиснатост, която много хора изпитват. Отразява се добре на хора с прекалено напрегнат начин на живот, които често се изнервят и стресират.

<<Провери цена>>


Комплект Anti-Stres, 4 флакона

Res 9636be2cc1ff7be6d2940fc7b31c9198 - Най-добрите хранителни добавки за стрес - Здраве

Какво съдържа комплектът Medicinas Antistress:

Cebraoptim – Революционна хранителна добавка, която помага за намаляване на ежедневния стрес, но също така в борбата с депресия, тревожност, сърцебиене, мускулни спазми или фибромиалгия. Благодарение на естествените съставки, които съдържа, това естествено лекарство се препоръчва и при борба с хроничната умора и за подобряване на капацитета на паметта. Cebraoptim е хранителна добавка, чийто състав включва Брахми, растение, което е известно със своята сила в борбата с тревожността и стреса, както и с хронични възпаления.

Casinovita B6 – Хранителна добавка от естествени съставки, които имат роля в борбата с умствената умора, но също така и дават на тялото енергиен тласък, благодарение на богатото съдържание на витамин В6. Също така това естествено средство е ефективно за предотвратяване и лечение на депресия или други нарушения на нервната система. Подпомага за укрепване на имунната система и се бори с емоционалните разстройства.

Stress Expert – Хранителна добавка от естествени съставки като пасифлора, жасмин, грифония с пчелно млечице и зеленчуков мелатонин, този продукт помага в борбата със стреса и пристъпите на паника, за борба с депресията и лечение безсъние. Stress Expert е хранителна добавка, предлагана под формата на дневни капсули, които помагат на организма да се адаптира към ежедневния стрес, функционирайки като общ тоник, предотвратявайки появата на възбуда, нервност, пристъпи на паника и депресия и нощни капсули, които имат успокояваща роля за централната нервна система, така че тялото успешно ще се справи с възбудата и нервността, помагайки за установяването на спокоен сън.

<<Провери цена>>


РЕСКЮ НАЙТ Спрей 20 мл. RESCUE night spray 20 ml.

C Reskyu Nait Sprei 20ml 18936 - Най-добрите хранителни добавки за стрес - Здраве

Хранителна добавка на д-р Бах под формата на спрей, подходящ е за хора, страдащи от проблеми със съня, тревожност, трудно заспиване, или често будене през нощта, като действа успокояващо и стабилизиращо на психиката. Рескю Найт спрей може да се приема за подобряване на концентрацията през деня, като подпомага справянето със стресови ситуации като изпити, важни служебни срещи и други събития, без успиващо действие.
Спреят Рескю на д-р Бах са натурална грижа, която се усвоява изключително лесно и бързо от организма, подходяще е и за деца, бременни и възрастни хора и не притежава негативни лекарствени взаимодейстивия. препоръчва се за деца, които се страхуват да заспят сами. Rescue Night Spray осигурява справянето с емоционалната възбуда, натрапчивите или объркани мисли, вследствие на което заспиването е по-лесно и бързо. Действието на спрея настъпва до 5-10 минути след приема му, а уникалните му свойства се дължат комплекс от билкови екстракти на следните 5 цветни есенции:
-скална роза;
-повет;
-слабонога;
-джанка;
-витлеемска звезда;
-в допълнение с цветна есенция от див кестен.

<<Провери цена>>


АНТИСТРЕС ФИТОЛЕК капс. х 70 ANTISTRESS PHITOLEK CAPS.X70

C Antistres Fitolek Kapsh70 24919 - Най-добрите хранителни добавки за стрес - Здраве

Phytolek Antistress (Антистрес Фитолек) е хранителна добавка с комбинация от билкови екстракти, познати с доброто си действие за организма при стрес и депресия, препоръчвани за подобряване на настроението и възвръщане на добрия сън. Формулата му превъзходно съчетава билките с изразен успокояващ и отпускащ ефект – жълт кантарион, валериана, лайка, мента и пасифлора, с магнезий, цинк и витамин В6. Жълтият кантарион има силна антидепресивна активност и има успокояващ ефект.

<<Провери цена>>


НАТУРФАРМА СОМНИ ЕКС Спрей с мелатонин при безсъние 20 мл. NATURPHARMA SOMNI X spray 20 ml.

C Somni Eks Sprei 11668 - Най-добрите хранителни добавки за стрес - Здраве

Сомин Екс спомага за съкращаване на времето за заспиване. Допринася за по-лесната адаптация на организма след пътуване със смяна на часовите зони. Благодарение на иновативната форма – спрей за впръскване под езика, действието на Сомни Екс започва само 5 минути след приложение, доставяйки на организма 1 мг мелатонин с всяка апликация.

Сомни Екс е подходящ както при проблеми със заспиването, така и при чести пробуждания през нощта за бързо повторно заспиване. Продуктът не води до привикване.

<<Провери цена>>


РЕСКЮ Капки 20 мл. RESCUE Original drops 20 ml.

C Reskyu Kapki 20ml 11676 - Най-добрите хранителни добавки за стрес - Здраве

Създадени по оригиналната рецепта на д-р Бах с добавена моноесенция от бял див кестен.
Подходящи за прием при трудности със заспиването.

Начин на приложение:
Поставете 4 капки в малко количество вода (около 100 ml). Действието настъпва в рамките на 15-20 минути, ако легнете в леглото. В повечето случаи това е достатъчно за гарантиране на спокоен и пълноценен сън без прекъсвания.

Ако капките се приемат през деня, действието им е свързано с успокояване на мислите и подобряване на концентрацията. За по-добър ефект може да се добавят и 2 капки моноесенция от габър.

<<Провери цена>>


СЪСТАВКИ НА ДОБАВКИТЕ ЗА СТРЕС

Ето един поглед към шест от съставките, които обикновено се срещат в хранителните добавки и чайовете за стрес.

 • Мелатонин: Този хормон се произвежда от мозъка и помага за управлението на цикъла на съня на човека.
 • Корен от валериана: Доказано е, че тази билка помага за понижаване на кръвното налягане и сърдечната честота. Може да бъде полезно за хора, които се борят със стрес, безсъние и тревожност.
 • Теанин: Тази аминокиселина често се използва за лечение на високо кръвно налягане и тревожност.
 • Маточина: член на семейството на ментата, маточината помага за подобряване на настроението на човека и насърчава спокойствието. Някои изследвания предполагат, че една доза от 1600 mg изсушена маточина може да помогне на човека да се бори със стреса до шест часа.
 • Кава: Извлечена от корена на растението кава, доказано е, че помага на хората да намалят нивата на стрес и тревожност.
 • Пасифлора: Някои практикуващи смятат, че пасифлората може да се използва за лечение на стрес, свързан с общо тревожно разстройство. Въпреки това може да са необходими допълнителни проучвания при хора, за да се оценят допълнително потенциалните ползи от пасифлората за облекчаване на стреса.

ПОЛЗИ ОТ ХРАНИТЕЛНИТЕ ДОБАВКИ ЗА СТРЕС

Поддръжка на кортизол

Кортизолът е основният хормон на стреса в тялото. Той работи във връзка с мозъка, за да контролира настроението и нивата на стрес на човека. Някои добавки за подпомагане на стреса осигуряват кортизолова подкрепа. Те помагат на тялото да управлява нивата на кортизол през целия ден. В противен случай, ако нивата на кортизол в тялото се покачат или спаднат твърде рязко, те могат да причинят съответно колебание в нивата на стрес на човека.

Поддпомагане на съня

Стресът може да затрудни човек да заспи или да остане заспал. Без спокоен нощен сън човек може да се събуди с чувство на умора и това може да доведе до повишаване на нивото на стреса му.

Добавките за стрес могат да съдържат кора от магнолия, екстракти от растителни видове epimedium и други съставки, за които е доказано, че помагат за намаляване на стреса. Благодарение на тези съставки, човек, който приема добавка против стрес, може да бъде по-добре подготвен да превърне добрия нощен сън в редовно явление.

Подкрепа за здравето на надбъбречните жлези

Надбъбречните жлези регулират стресовата реакция на човека. Добавките за стрес могат да помогнат на индивида да се пребори с надбъбречната умора, проблем, който възниква, когато имунната система на тялото се забави поради стрес.

Без лекарства и привикване

Докато лекарствата с рецепта за лечение на стрес може да съдържат съставки, които причиняват сънливост, умствена мъгла и други нежелани странични ефекти, добавките за стрес без лекарска рецепта помагат на хората да избегнат напълно тези странични ефекти. И тъй като тези естествени съставки обикновено не създават привикване, те могат да се използват без риск от пристрастяване.


БЕЛЕЖКА ЗА НАЧИНА НА ЖИВОТ

Добавките за стрес сами по себе си може да са недостатъчни за лечение на стреса. Човек може да се наложи да промени начина си на живот в комбинация с употребата на добавки, за да поддържа нивата на стрес под контрол. Например, можете да приемате ежедневна добавка за стрес в добавка към практикуването на йога или медитация.


СЪВЕТИ ЗА НАМАЛЯВАНЕ НС СТРЕСА

 • Занимавайте се с физическа активност. Добавките за стрес, използвани заедно с упражнения и други физически дейности, могат да помогнат за намаляване на високото ниво на стрес.
 • Избягвайте кофеина и никотина. Кофеинът и никотинът са стимуланти, които могат да повлияят на ефективността на добавката за стрес. Ако не можете напълно да избегнете тези вещества, опитайте се да намалите приема им.
 • Избягвайте алкохола. Алкохолът е депресант, когато се консумира в големи количества, и стимулант, когато се приема в малки количества. И в двата случая това може да ограничи ефективността на добавката за стрес.
 • Поддържайте редовно приемане на хранителната добавка. Приемайте добавката за стрес приблизително по едно и също време всеки ден. Тази закономерност ще ви помогне да оцените цялостната ефективност на формулата.
 • Консултирайте се с лекар. Силният стрес е проблем, който често остава нелекуван. Въпреки че добавките за подпомагане на стреса могат да помогнат за понижаване на нивото на стрес, добра идея е да се срещнете с Вашия лекар, за да проучите допълнителни лечения за намаляване на стреса.
 • Следвайте инструкциите. Инструкциите за добавките за стрес варират от продукт до продукт. Уверете се, че знаете всички подробности, преди да започнете нов режим.
You might also like
UA-143862804-2