- Advertisement -

Най-добрите хранителни добавки за уголемена простата

- Advertisement -

Хранителни добавки за уголемена простата

Хранителни добавки за уголемена простата работят, за да намалят размера на простатата, част от мъжката репродуктивна система, която има тенденция да се увеличава заедно увеличаване на възрастта.

Това увеличение на размера на простатата може да предизвика неудобни проблеми като често уриниране, изтичане на урина или слаб поток на урината.

Съществуват редица медицински лечения за свиване на простатата, но дали добавките също могат да помогнат?

Хранителни добавки за уголемена простата могат да помогнат с един от най-неудобните проблеми, с които се сблъскват мъжете, когато станат по-възрастни – увеличена простата, която причинява проблеми с уринирането.

Мъжете с увеличена простата често уринират, не могат да изпразват пикочния си мехур и се събуждат често през нощта, за да отидат до тоалетната.

Докато има лекарства, които могат да помогнат с увеличена простата, има голямо количество нови научни изследвания, които предполагат, че хранителните добавки за уголемена простата също могат да помогнат. Ето какво знаем за хранителните добавки за уголемена простата.

Ползи

Сау Палмето може да помогне да се намали простатата и да се подобрят симптомите, свързани с уринирането. Това е билков екстракт, който е бил използван в клинични проучвания за изследване на ефекта му върху функцията на простатата.

Едно такова изследване е публикувано през 2000 г. в Journal of Urology от изследователи от Медицинския университет в Калифорния.

В това проучване, 44 мъже с увеличена простата са получили или добавка на палмето (318 mg на ден) или плацебо.

Изследователите проследили симптомите и функцията на простатата при мъжете в продължение на шест месеца. Резултатите показват, че добавката е свързана с намаляване на размера на епитела в простатата, област на жлезата, която е свързана с пикочните симптоми, причинени от разширяването на простатата.

Групата, която е получила добавката за простата, е имала повече подобрения.

Много проучвания са установили, че Сау Палмето директно подобрява симптомите на често уриниране.

Научна статия, публикувана в Journal of the American Medical Association, събра резултатите от 18 различни проучвания с общ брой участници, надхвърлящи 2000 мъже с увеличена простата, наречена доброкачествена хиперплазия на простатата в медицинската литература.

След анализиране на обединените резултати, изследователите открили, че Сау палмето води до по-добро уриниране в сравнение с плацебо, и сходни резултати с финастерида, стандартното фармацевтично лечение.

Добавките за простата имат по-малко странични ефекти от предписаните лекарства. Същият мета-анализ установи, че добавките за простата, съдържащи Сау палмето, дават сравними резултати с финастерида, стандартното фармацевтично лечение.

Докато симптоматичното облекчение е подобно както в добавките, така и по отношение на рецептурните лекарства, страничните ефекти са по-рядко срещани при добавките.

Ефектът е особено забележим при еректилна дисфункция: добавките за простата са около пет пъти по-малко вероятно да бъдат свързани с този страничен ефект в сравнение с финастерид.

Бета ситостерол има мощни ефекти на свиване на простатата. Бета ситостерол е стероидно-подобно съединение, което се синтезира от растенията и изглежда, че има мощни ефекти върху увеличените простати.

Клинично изпитване, проведено от изследователи в Германия, последва група мъже, избрани на случаен принцип, за да получат или бета-ситостерол, или плацебо за шест месеца.

След шест месеца проследяване, изследователите прегледаха резултатите и установиха, че добавката на бета-ситостерол е ефективна за намаляване на симптомите в сравнение с плацебо.

Минералите също могат да помогнат за намаляване на размера на простатата и за подобряване на симптомите на уриниране. Макар че може да не обръщате особено внимание на количеството минерали като цинк или селен в диетата си, те могат да играят роля в доброкачествената хиперплазия на простатата.

Изследванията, публикувани в Индийския журнал по урология, предполагат, че нивата на цинк в тъканта на простатата намаляват, когато простатата е увеличена.

Това предполага, че дефицитът на цинк, който е доста често срещан сред по-възрастните мъже, може да е свързан с проблеми с простатата. Същото може да се отнася и за селена, друг микроелемент. Изследванията в Бразилия установиха, че добавката на простатата, която осигуряваше палмето заедно със селена, намалява симптомите на простатата в сравнение с плацебо.

Изследователите предлагат добавката да има противовъзпалителни ефекти, които намаляват размера на простатата и подобряват симптомите на урина.

Странични ефекти

Един от най-важните аспекти на добавките за простата е, че те предлагат по-малко смущаващ профил на страничните ефекти, отколкото стандартните лекарства, предписвани за лечение на увеличена простата.

Според мета-анализ на проучванията, добавките в тази категория са свързани с по-ниска честота на еректилна дисфункция, но малко по-висока честота на стомашно-чревни симптоми, в сравнение с финастерид. Все пак, страничните ефекти са описани като “леки и редки”.

Препоръчителна доза

Тъй като Сау палмето и бета ситостерола са двете най-добре проучени съставки на добавките за простата, важно е да се уверите, че дозировката на тези съставки е в съответствие с клиничните проучвания, които са били успешни.

Сау палметто е ефективен, когато се приема в дози от поне 300 mg дневно, обикновено разделени на три отделни дози. Бета-ситостеринът изглежда най-добре да се приема при дози от поне 20 mg дневно.

С други съставки, като микроелементи (цинк, мед, селен и т.н.), добрата простатна добавка ще има поне 100% от препоръчителния Ви дневен прием за тези ключови съставки.

Рекапитулация

Добавките за простата могат да предложат много от предимствата на фармацевтичното лечение за мъже с увеличена простата, но с по-малко странични ефекти.

Една добра добавка за простатата определено трябва да включва Сау Палмето и вероятно бета ситостерол. Микроелементи, като цинк и селен, също могат да играят роля във функцията на простатата.

Една добра добавка за простатата ще има баланс на билкови и минерални съставки. Неблагоприятните ефекти могат да включват стомашно-чревни симптоми като подуване на корема или газове, но те са рядкост – по-малко от един процент от мъжете в клинични проучвания за добавки за простата са имали тези ефекти.

Докато някои мъже в клинични изпитания изпитват еректилна дисфункция на добавки в простатата, степента им е далеч по-ниска от степента на еректилна дисфункция при мъжете, приемащи финастерид за увеличена простата.

Висококачествената добавка за простатата може да е точно това, от което се нуждаете, за да отблъсквате разочароващите симптоми на увеличената простата.

В следващата класация ще ви представим нашия избор за най-добрите хранителни добавки за увеличена простата. За ваше удобство сме подбрали онлайн магазините с най-добри цени на съответните модели. Съветваме ви да пазарувате онлайн, тъй като цените са по-ниски, имате законно право да върнете уреда в срок от 14 дни, а да не забравяме и безплатната доставка до дома ви.


Хранителна добавка за простата Green Health Lab 50 мл

2-37 - Най-добрите хранителни добавки за уголемена простата - Здраве

Хранителна добавка подпомагаща нормалната функция на Вашата простата. Под формата на капки, които се приемат лесно с всяка напитка. Разработена със специално подбран микс от билкови екстракти Prostate Support подобрява състоянията при болезнена простата, често уриниране и проблеми с половата функция.

Предназначение:

Подпомага нормалната функция на простата, редуцира болезнено, често уриниране и възпалението на простатата. Подобрява общото състояние на простатата и половата функция.

Начин на употреба:

По 20 капки (1 ml) в 50 ml вода, веднъж дневно сутрин.

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>


Хранителна добавка ALPHA Vital Concept, за здрава простата, 60 капсули

3-36 - Най-добрите хранителни добавки за уголемена простата - Здраве

Помага за нормалното функциониране на простатата:

Специална формула за мъже, която помага за поддържане на здрава простата

Работи положително за подобряване на сексуалната функция и хормоналното равновесие

Спомага за ограничаване уголемяването (доброкачествената хиперплазия) на простатата

Помага за облекчаване на проблемите на уринарния тракт

Съдържа съставки с антибактериално и диуретично действие

ALPHA е хранителна добавка, произведена по иновативна технология в Германия и създадена специално за мъже. Тя подпомага нормалното функциониране на простатната жлеза с помощта на органична рецепта от доказани семена и билки от природата. ALPHA съдържа специално разработен, подобрен и по-ефективен комплекс от 7 органични съставки, които спомагат за благоприятно въздействие върху простатата и общото мъжко здраве.

Уголемяването на простата, известно още като доброкачествена хиперплазия, НЕ е просто заболяване. То е състояние, т.к се среща при 25% от мъжете на 40 годишна възраст, при 50% от мъжете на 50 и при 80% от мъжете над 60 години. Решение има и то в превантивния прием на безопасни съставки от природата. Точно каквито има в ALPHA.

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>


Хранителни добавки Crila Bio Pharm, Crila Men`s Health за поддържане на здрава простата и мъжка потентност

Res 2c9d2c89b053898286d1d7b8d6a8c464 - Най-добрите хранителни добавки за уголемена простата - Здраве

От векове Crinum latifolium e част от историята на Източната медицина, ценена заради способността си да поддържа здрава имунна система и хормонално благосъстояние.

Това рядко растение Crinum Latifolium е било пазено в тайна и за употреба само от кралското семейство. Обикновенни хора не са били допускани да го използват. Поради тази причина е известно още като “ Билката на Императора “ или “ Билката на Императорската жена “.

Crinum Latifolium благоприятства дълголетието , мъжествеността и плодородието и се препоръчва с голям успех, както при мъже, така и при жени.

CRILA men’s health е ефективно лекарствено средство, създадено на растителна основа – за лечение на доброкачествена хиперплазия на простата. Редуцира до 93% от уринарните симптоми и нормализира функциите на уринарния тракт. Намалява – до пълно нормализиране, обема на простатната жлеза при 89% от мъжете. Понася се много добре и няма доказани странични ефекти. Поддържа здрава простатата и мъжката потентност само с 2 капсули, приети два пъти дневно, след храна.

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>


Капсули за простата PROSTATRICUM PLUS, Пикочните пътища, Репродуктивната система, Билкова формула, Цинк, Кверцетин, Ликопен

Res F4eb5b14d5d6d1e1b3a1b576176edf1d - Най-добрите хранителни добавки за уголемена простата - Здраве

Формула PROSTATRICUM PLUS

– Съдържа SERENOA REPENS – палма джудже, която расте в крайбрежните райони със субтропичен климат. Serenoa Repens от векове за доброто състояние на пикочната и репродуктивната система.
– PYGEUM AFRICANUM подобрява потока на урината, намалява честотата на нощното уриниране и обема на урината, която остава в пикочния мехур.
– ЦИНК подпомага производството на ключови полови хормони, като тестостерон и пролактин. Цинкът също така позволява създаването на основния компонент на простатната течност.
– КВЕРЦЕТИНЪТ намалява симптомите на простатит или възпаление на простатата.
– LYCOPEN благоприятства качеството и броя на сперматозоидите.

ПОДОБРЯВА ФУНКЦИЯТА НА ПРОСТАТАТА – активна формула от ключови билки за насърчаване на здравето на простатата. Тази хранителна добавка спомага за намаляване на честото уриниране, слабия поток, събуждането посред нощ за уриниране и честите спирания на урината.

БОГАТА НА ВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ – Съставките на тази натурална хранителна добавка са внимателно създадени от 100% естествени съставки, за да подпомогнат здравето на простатата.

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>

You might also like
UA-143862804-2