Най-добрите хранителни добавки с Витамин К

0

Витамин К е един от четирите мастноразтворими витамина; другите три са витамини А, Е и D. Основната роля на витамин К е да транспортира калций до костите, за да подобри минералната плътност и да предотврати натрупването на калций и смъртоносните блокажи. Този витамин не е просто едно хранително вещество: това е семейство от съединения, точно като витамин В.

Когато става въпрос за задоволяване на ежедневните ви нужди от витамин К, може да се нуждаете от помощта на добавка с витамин К, която осигурява хранене там, където храната понякога не може. Естествено, витамин К1 се намира в храни като зеле, броколи, зелен фасул, яйца и ягоди. Витамин K2 може да се намери най-вече във ферментирали храни и животински продукти, добити от пасищни животни. Тъй като те не се консумират често редовно, особено за вегетарианци и вегани, необходимостта от добавка с витамин K2 става по-съществена.

Навигирането в света на добавките с витамин К може да бъде трудно с такова множество налични възможности за избор. Прочетете за информация, която ще ви помогне да направите най-добрия избор.Ако сте готови да избетере вашата хранителна добавка с витамин К, прегледайте нашите предложения.

Ако имате нужда от повече информация, преди да направите избор, прочетете нашето ръководство за избор на добавка с витамин К по-долу в статията:


Витамин К комплекс

Vitamin K Komplex Vitamin K Kompleks 120 Tabletki - Най-добрите хранителни добавки с Витамин К - Здраве

Витамин К комплекс е комбинация от Витамин K2 (MK7), Витамин K2 (MK4) и Витамин К1.

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Витамин К и D-маноза

Vitamin K2 Mit D Mannose Vitamin K I D Manoza 100 Gr Prakh - Най-добрите хранителни добавки с Витамин К - Здраве

Витамин К не е сред най-популярните витамини, но притежава богат набор от полезни свойства, към които учените постепенно добавят нови и нови. Според изследванията той противодейства на калцификацията на меките тъкани, подпомага формирането на костите и подобрява инсулиновата чувствителност.

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Витамин D3 1000 IU + К2 100 µg

Vitamin D3 K2 Vitamin D3 1000 Iu I K2 100 G 120 Kapsuli 100 Vegan - Най-добрите хранителни добавки с Витамин К - Здраве

Продуктът Vitamin K2 D3 на германската фирма VegaVero осигурява натурален витамин D, извлечен от диви лишеи, с добавен витамин К2 , за по-добро усвояване и намаляване на риска от натрупване на калций в кръвоносните съдове.

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Витамин К2 + D3 – Орален спрей, 25 ml, 125 дози, 100% Vegan

K2 D3 Spray Vitamin K2 D3 Oralen Sprej 25 Ml 125 Dozi 100 Vegan - Най-добрите хранителни добавки с Витамин К - Здраве

Продуктът K2+ D3 на немската компания Vega Vero е орален спрей, с висока бионаличност и осигурява оптимални дози витамин К2 и D3, които спомагат за поддържането на здрави кости и зъби и правилно кръвосъсирване.

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Витамин K2, D3, А (капки)

Vitamin K2 D3 A Kapki Osteoporoza 30 Ml 120 Dozi - Най-добрите хранителни добавки с Витамин К - Здраве

Витамин К2, D3, A – естествен продукт, подпомагащ профилактиката на остеопороза.

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Vitamin K2 120 mcg & D3 1000 IU / Витамин К2 и D3

Vitamin K2 120 Mcg I D3 1000 Iu - Най-добрите хранителни добавки с Витамин К - Здраве

Витамин К2 (МК-7) и D3 – естествен продукт в подкрепа на костите и зъбите.

Най-ефикасната комбинация от витамини за поддържане на здрави кости и зъби! С много добър ефект върху сърдечно-съдовата система!

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Vitamin K2/ Витамин К2 (MK-7) 100 mcg

Vitamin K2 100 Mcg - Най-добрите хранителни добавки с Витамин К - Здраве

ВИТАМИН К2 (МК-7) 100 MCG- естествен продукт за здрави кости и зъби

При проблеми с костите и ставите, включително износване, намаляване на костната плътност и здравина, повишен риск от фрактури, и др.

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Gelisan Plus WomanФормула за жени (с колаген, хиалуронова киселина, калций, магнезий, изофлавони и витамин К2)

Gelisan Plus Woman Formula Za Zheni S Kolagen Khialuronova Kiselina Kalcij Magnezij Izoflavoni I Vitamin K2 300 G Prakh - Най-добрите хранителни добавки с Витамин К - Здраве

Gelisan Plus Woman от серия Plantis® на испанската компания Artesania Agricola е хранителна добавка, която съчетава всички елементи, които влияят благоприятно върху здравето на жените. Комбинацията от морски колаген, хиалуронова киселина, калций, магнезий, изофлавони от червена детелина и витамин К2 оказва положително влияние върху опорно-двигателния апарат и сърдечно-съдовата система. Хранителната добавка подпомага здравето и красивия външен вид на кожата, косата и ноктите.

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Organic Vitamin K2 Liquid – Витамин К2 течен (органик)

Organic Vitamin K2 Liquid Vitamin K2 Techen Organik 100 G 20 Ml - Най-добрите хранителни добавки с Витамин К - Здраве

Благодарение на бионаличната органична форма на витамин К, Vitabay Organic предлага най-лесно усвоимия вариант на витамина под формата на капки с вкус на портокал. Подобно на витамините А, D и Е, витамин К е мастноразтворим витамин. Като основно жизненоважно вещество, той допринася за нормалното съсирване на кръвта и поддържането на нормални кости.


Липозомен витамин D3 & K2

Liposomal Formulation Vitamin D3 K2 Lipozomen Vitamin D3 K2 100 Ml - Най-добрите хранителни добавки с Витамин К - Здраве

Liposomal Formulation Vitamin D3 & K2 на гръцката марка Doctor’s Formulas е натурален продукт подобряващ здравето на костите и зъбите и предотвратяващ артериалната калцификация (натрупване на калций по стените на кръвоносните съдове).

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


НУЖДАТА НА ОРГАНИЗМА ОТ ВИТАМИН К

Витамин К помага на тялото да процъфтява, като поддържа здравето на костите и кръвоносните съдове. Освен това спомага за бързото и здравословно зарастване на рани. Въпреки че витамин К е полезен сам по себе си, той работи най-добре, когато се комбинира с витамин D, който улеснява правилното усвояване на калций. Витамин K2 насочва калция към костите, а не към артериите, където калцификацията представлява риск.

Добавката с витамин К се използва от тези, които пият много алкохол, тези със стомашно-чревни заболявания, които пречат на усвояването на витамин К, и тези, които приемат лекарства, които пречат на усвояването, наред с други. Ниските нива на витамин К могат да увеличат риска от неконтролирано кървене.


ВИДОВЕ ВИТАМИН К

K1 (филохинон) и K2 (менахинон) са основните форми на витамин К, които се предлагат под формата на мастноразтворима добавка. Нуждата от добавки с витамин K2 възниква, когато хората не консумират големи количества животински продукти или ферментирала храна. Нуждата от K1 става очевидна, ако не можете да понасяте зеле или спанак. K1 е отговорен за коагулацията и съсирването на кръвта, докато K2 се използва по-често за профилактика на сърдечни и костни заболявания.

В K2 има витамини MK4 и MK7. Докато MK4 обикновено идва от тютюневото растение и напуска тялото относително скоро след като влезе в него, MK7 обикновено се получава от нахут, който предлага по-устойчива защита. MK4 и MK7 се намират в течна или капсулна форма, често във варианти без соя, без ГМО, без глутен и вегетариански.

Има трети вид витамин К, известен като К3, но тъй като това е синтетична версия с потенциално вредни ефекти върху здравето, тук ще се съсредоточим върху К1 и К2.

ВНИМАНИЕ: Докато витамин К1 и К2 са напълно безопасни, витамин К3 (или менадион) е синтетична форма на витамина, която се счита за токсична, когато се консумира във високи дози, потенциално причинявайки цитотоксичност в черния дроб, алергични реакции и форми на анемия.


ДОЗИРОВКА

Дозировката на добавките с витамин К трябва да се коригира в зависимост от пола и възрастта, тъй като прекомерно високата доза може да бъде опасна. Възрастните мъже се нуждаят от 120 микрограма, докато възрастните жени се нуждаят от 90 микрограма. Тийнейджърите се съветва да приемат 75 микрограма на ден, докато децата на възраст между девет и 13 години са ограничени до дневен прием от 60 микрограма. Тези, които страдат от нарушения на кръвосъсирването като хипопротромбинемия, обикновено се съветват да приемат между 2,5 и 25 mg K1, но трябва да се консултират с лекарите си, преди да се ангажират с каквато и да е доза.


СТРАНИЧНИ ЕФЕКТИ

Докато някои хора може да се нуждаят от добавка K1 или K2, ако ядете храни, богати на K2 и иначе сте здрави, може да не възникне нужда. Странични ефекти могат да се появят, но те са редки. Те включват подуване или сърбеж, замаяност, затруднено дишане и повишен риск от кървене, когато се комбинират с определени лекарства или антибиотици.


ДОПЪЛНИТЕЛНИ СЪСТАВКИ

Следните съставки са включени в някои, но не всички, добавки с витамин К.

  • Кокосово масло или необработено маслиново масло: Витамин К е мастноразтворим и тези добавени масла могат да подобрят усвояването му.
  • Витамин D: Тъй като витамин D и витамин К работят оптимално заедно, те често се комбинират.
  • Малтодекстрин: Малтодекстринът се произвежда от нишесте и се използва като хранителна добавка. Въпреки че е одобрен от медицинските организации, той е с висок гликемичен индекс и не е подходящ за хора, които са чувствителни към алергии.
  • Магнезиев стеарат: това е често използвана добавка и в малки количества обикновено е безвредна. Въпреки това, той е хидрофобен, което означава, че може да забави скоростта на абсорбция в стомашно-чревния тракт или да има слабителен ефект в големи дози.

Може би ще ви хареса
UA-143862804-2