Най-добрите часовници Apple

0

Както при повечето нови технологии, Apple не бяха първите на пазара, когато умните часовници се появиха, но верни на формата си, те усъвършенстваха технологията, когато пуснаха Apple Watch.

Часовниците на Apple правят всички неща, които правят другите умни часовници – могат да ви предупреждават, когато получите имейл или текстово съобщение, могат да проследяват ежедневния ви напредък към фитнес целите и могат да действат като дистанционно управление за музикални приложения, за начало – но те също така се интегрират перфектно в iOS екосистемата на Apple от допълнителни устройства. Това означава, че те са предназначени да ви помогнат да извлечете повече от продуктите на Apple, които вече притежавате; така например, всеки Apple Watch има способността да накара вашия iPhone да издава тон, в случай че се загуби наблизо, и те също могат да се използват за отговаряне на телефонни обаждания, получени на iPhone.

Ако сте готови да разширите изживяването на iPhone до китката си с приложения и известия, сега е моментът: има много модели на Apple Watch, от които да избирате, и те редовно получават отстъпки.


Прочетете най-важното за Apple Watch в статията ни по-долу.

Ако сте готови да изберете вашия нов Apple Watch, прегледайте нашите предложения за най-добрите смарт часовници Apple Watch.Смарт часовник Apple Watch 9, 45 мм, Silver Aluminium Case, Storm Blue Sport Band

Apple - Техника

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Apple Watch 8, GPS, Корпус RED Aluminium 45mm

Apple - Техника

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Apple Watch 9, GPS, Корпус Midnight Aluminium 41 mm, Midnight Sport Band

Apple - Техника

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Смарт часовник Apple Watch 8, 45 мм, Cell, Starlight Aluminium Case, Starlight Sport Band

Apple - Техника

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Apple Watch Ultra, GPS, Cellular, Корпус Titanium 49mm

Apple - Техника

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Apple Watch Ultra, GPS, Cellular, Корпус Titanium 49mm, Yellow Ocean Band

Apple - Техника

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Смарт часовник Apple Watch 9, 45 мм, Cell, Pink Aluminium Case, Light Pink Sport Band

Apple - Техника

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Смарт часовник Apple Watch Ultra 2, 49 мм, Cell, Titanium Case, White Ocean Band

Apple - Техника

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Смарт часовник Apple Watch SE2 v1, 40 мм, Midnight Aluminium Case , Midnight Sport Band

Apple - Техника

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Вижте още предложения за Apple Watch ТУК и ТУККАКВО МОЖЕ ЕДИН ЧАСОВНИК НА APPLE?

Apple Watch е смарт часовник, който работи във връзка с вашия iPhone и други устройства на Apple, за да изпълнява различни функции.

 • Можете да провеждате разговори и да изпращате текстови съобщения. Apple Watch има вграден микрофон и високоговорител, така че можете да приемате телефонни обаждания на него или да ги отхвърляте, ако не искате да говорите. Можете също така да диктувате текстови съобщения или да избирате стоково съобщение за изпращане. Някои часовници на Apple изискват да държите своя iPhone наблизо, докато други предлагат собствена интернет и телефонна връзка. Последното ви позволява да провеждате разговори и да изпращате съобщения, дори ако телефонът ви не е близо.
 • Можете да използвате приложения. Часовниците Apple поддържат различни приложения точно като iPhone, включително такива за снимки, музика, карти и календар. Те могат също да получават насочени известия от приложения, които имате на вашия iPhone.
 • Можете да се консултирате със Siri. Приложението за личен асистент на Apple, Siri, е достъпно чрез Apple Watch. Можете да използвате Siri, за да получавате упътвания, да извършвате основни търсения и да изпращате съобщения.
 • Да отключвате телефона си. Не винаги е лесно да отключите телефона си с FaceID – например, ако носите маска, това може да бъде голямо предизвикателство. С Apple Watch можете да отключите вашия iPhone с едно докосване.
  Можете да слушате музика. С помощта на Apple Watch можете да регулирате силата на звука или да променяте песните на вашия iPhone. Някои модели ви позволяват да предавате поточно музика, дори ако вашият iPhone не е в близост.
 • Можете да проследявате вашите фитнес цели. Apple часовниците предлагат удобно проследяване на фитнес целите ви, така че не се нуждаете от отделен фитнес тракер. Часовникът може да брои стъпки, да следи пулса ви, да проследява изгорените калории и да споделя вашата информация с приложения за фитнес и здраве. Някои модели дори са устойчиви на плуване, така че можете да използвате часовника за проследяване на обиколки. Можете също така да изберете модел с вграден GPS за автоматично проследяване на бяганията.
 • Можете да използвате Apple Pay. Apple Watch може да улесни пазаруването, защото поддържа Apple Pay, който използва NFC чип, за да прави сигурни покупки в различни търговци на дребно и ресторанти без вашата кредитна или дебитна карта.
 • Можете да го използвате като дистанционно за Apple TV и други устройства за домашно кино. С Apple Watch не е нужно да се притеснявате, че отново ще загубите дистанционното в дивана. Той ви позволява да превъртате през менютата, да възпроизвеждате и да поставяте на пауза съдържание на Apple TV, както и на други програми и устройства за домашно забавление.
 • Можете да наблюдавате колата си. В зависимост от марката и модела на вашия автомобил може да сте в състояние да отворите и заключите вратите му, да го намерите на паркинг, да стартирате двигателя дистанционно или да проверите нивото на батерията на електрически автомобил.
 • Можете да контролирате функциите на интелигентния дом. Ако вашият дом разполага с различни интелигентни технологии, Apple Watch може да ви помогне да ги използвате. Чрез часовника можете да включвате интелигентни светлини, да регулирате интелигентен термостат и да контролирате други интелигентни устройства от разстояние.

КЛЮЧОВИ СЪОБРАЖЕНИЯ

Размер на екрана и дисплей

Повечето часовници на Apple разполагат със стъклен екран Ion-X, който е много издръжлив, но лек. Въпреки това, някои модели от по-висок клас имат екран от сапфирено стъкло, което е изключително издръжливо и дори по-малко вероятно да се надраска от екран Ion-X. Сапфиреното стъкло също е значително по-тежко.

По отношение на качеството на дисплея, 40-милиметровите часовници на Apple предлагат резолюция от 394×324 пиксела, докато 44-милиметровите модели са с 448×368 пиксела.

Нещо, което трябва да имате предвид при екрана, е функцията за винаги включен дисплей, която беше въведена в модела Series 5 и сега е по подразбиране. Винаги включената функция показва времето и известията, когато е неактивен, но помислете дали да не я изключите, ако целта ви е максимизиране на живота на батерията.

Размерът 40 mm работи най-добре за хора с по-малки китки.

Ако имате по-големи китки, опцията от 44 мм вероятно ще бъде по-добрият избор.

Що се отнася до ширината, 40-милиметровият Apple Watch е широк 34 мм. 44-милиметровият Apple Watch е с ширина 35,9 мм.

И двата размера на часовника имат дълбочина 10,7 мм.

Материали

Корпусите за часовници на Apple обикновено се предлагат в три вида материал: алуминий, неръждаема стомана и керамика.

Алуминият предлага най-лекото усещане. Ако сте активен и искате удобен часовник, алуминият може да бъде правилният избор за вас.

Неръждаемата стомана има средно тегло и придава на устройството традиционно усещане за часовник.

Керамичните Apple Watches са най-тежките, но обикновено са и най-стилните и атрактивни опции.

Що се отнася до цвета, часовниците на Apple обикновено се предлагат в сребристо, златно, бяло, сиво и черно.

Каишка

Всеки Apple Watch идва с каишка. Много модели се доставят със спортна лента, изработена от лека гума. Apple също предлага силиконови спортни каишки, които са леки, но предлагат малко по-стилен вид. Тези спортни каишки са идеален вариант за спортисти и други трениращи.

Ако искате вашият Apple Watch да изглежда като традиционен ръчен часовник, изберете модел с каишка от неръждаема стомана или кожа. Тези часовници не са толкова подходящи за физическа активност, но осигуряват най-стилния външен вид.

Каишките на Apple Watch се предлагат в различни цветове. Точните нюанси зависят от материала, но обикновено можете да избирате между сребристо, бяло, черно, сиво, лилаво, розово, оранжево, червено, кафяво, зелено, синьо и жълто.

Имайте предвид, че Apple също продава каишки за часовници отделно. Ако решите, можете да закупите допълнителни каишки, за да промените външния вид на часовника си, за да съответства на различни дейности и събития в живота ви.

Водоустойчивост

Всички Apple часовници са устойчиви на вода до известна степен, което означава, че могат да понасят пръски и леки дъждове. За повечето потребители това е достатъчна водоустойчивост. Ако обаче сте плувец и искате да използвате часовника за проследяване на водни тренировки, ще искате да изберете напълно водоустойчив часовник. Водоустойчивите часовници Apple могат да функционират ефективно във вода на дълбочина до 50 метра.

Безжична технология

Apple Watches са проектирани да се използват заедно с iPhone. Всички модели предлагат WiFi и Bluetooth свързаност, така че можете лесно да синхронизирате часовника си с телефона си.

Въпреки това, тъй като разчита на този тип връзка, вашият Apple Watch и iPhone трябва да са в доста близка близост един до друг, за да работят заедно за функции като приемане на обаждания, изпращане на текстови съобщения, поточно предаване на музика и използване на GPS за проследяване на вашите бягания.

Някои модели на Apple Watch от висок клас предлагат клетъчна LTE свързаност. Това означава, че часовникът може да функционира сам. Тези часовници могат да извършват и получават телефонни обаждания, да предават поточно музика, да изпращат текстови съобщения и да изпълняват други функции, когато вашият iPhone не е в близост.

Apple Watch с LTE свързаност очевидно предлага много повече гъвкавост; можете да поддържате връзка, дори ако излезете от дома без телефона си. Но това изисква отговарящ на условията план за клетъчна услуга от оператор, който поддържа iPhone, и вашият часовник, и вашият iPhone трябва да използват същия оператор.

Може би ще ви хареса
UA-143862804-2