Най-добрите четци за електронни книги

0

Печатът може да умира, но четенето със сигурност не е така, така че ако сте готови да наваксате най-новите иновации в дигиталното публикуване, ще ви трябва четец за електронни книги.

Електронните четци за книги са малки таблети, проектирани с екрани „e-ink“, уникален тип екран, който показва текст в сива скала. Екраните с електронно мастило са по-лесни за очите, което ги прави идеални за четене на големи количества текст. Дисплеите с електронно мастило също използват част от мощността, която използват традиционните екрани на таблети и смартфони, така че издържат много по-дълго (понякога до един месец, в зависимост от това колко често използвате вашия). И тъй като файловете с електронни книги са толкова малки, е лесно да държите стотици книги заредени на вашия електронен четец по всяко време.

Независимо дали сте опитен читател с вкус към класиката или по-млад читател, който за пръв път открива магията на думите на страница, можете да намерите идеалния електронен четец за електронни книги за себе си.Ако сте готови да изберете вашия електронен четец за книги, прегледайте нашите предложения. Ако вместо това искате на научите повече за тези устройства, прочетете първо нашето ръководство за избор на четец за електронни книги в статията най-долу:


Комплект eBook четец Amazon Kindle 2022, Черен + Калъф Slim

Res 6520f1aea4a7a13faa093f8c5b90db45 - Най-добрите четци за електронни книги - Работа

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


eBook четец Kindle Paperwhite 6.8″, 8GB, 2021, 11 генерация, IPX8

eBook четец Kindle Paperwhite 6.8", 8GB, 2021, 11 генерация, IPX8, Черен

eBook Reader PocketBook Inkpad 3, 7.8″ E Ink Carta,, 8 GB, Audio out, SMARTlight

eBook Reader PocketBook Inkpad 3, 7.8" E Ink Carta,, 8 GB, Audio out, SMARTlight, Кафяв

eBook четец PocketBook Touch Lux 5, 6″, 8GB + слот за microSD, SMARTlight, Черен

eBook четец PocketBook Touch Lux 5, 6", 8GB + слот за microSD, SMARTlight, Черен

eBook четец PocketBook InkPad 3 PB740, 7.8″, Черен

eBook четец PocketBook InkPad 3 PB740, 7.8", Черен

eBook четец PocketBook Inkpad 3 Pro, 7.8″, 16GB, Водоустойчив, WiFi, Bluetooth, Включен калъф

eBook четец PocketBook Inkpad 3 Pro, 7.8", 16GB, Водоустойчив, WiFi, Bluetooth, Включен калъф, Сив металик

eBook четец PocketBook Touch Lux 5, 6″, 8GB + слот за microSD, SMARTlight, Рубинено червено

eBook четец PocketBook Touch Lux 5, 6", 8GB + слот за microSD, SMARTlight, Рубинено червено

Комплект eBook четец Amazon Kindle Paperwhite 2021, Черен + Калъф Slim, Черен

Res 646ffb888062d75ca5ae7bacdb831343 - Най-добрите четци за електронни книги - Работа

eBook Reader Bookeen Cybook Muse FrontLight 2, E Ink® Carta HD, 213dpi, 8GB, Wi-Fi, Черен

Res 0ef1280e76a27c382fa042f23fb1b998 - Най-добрите четци за електронни книги - Работа

Ebook reader Onyx Boox Viking, 6 “, 212 ppi, E-ink Carta

Ebook reader Onyx Boox Viking, 6 ", 212 ppi, E-ink Carta, черен / сив

Електронен четец BOOX Note5 10.3″

Електронен четец BOOX Note5 10.3"

eBook четец POCKETBOOK Touch HD3 PB632-K-WW, 6″

eBook четец POCKETBOOK Touch HD3 PB632-K-WW, 6", Metalic gray

КЛЮЧОВИ СЪОБРАЖЕНИЯ

Ако не сте сигурни откъде да започнете, задайте си следните въпроси. Отговорите ви ще ви насочат към правилния електронен четец за вас.

  1. Искате ли електронен четец за книги или таблет? Електронните четци и таблетите са различни устройства, но имат някои припокриващи се функции — а именно, можете да използвате всеки таблет като електронен четец, ако имате правилното приложение. Много потребители предпочитат таблети пред електронни четци за книги, защото те включват функция за четене заедно с приложения, които ви позволяват да правите много други неща (като четене на имейли, гледане на клипове, игра на игри или слушане на музика). Но докато таблетите са по-гъвкави и само малко по-скъпи, техните екрани излагат очите ви на много светлина, което може да стане неудобно по време на четене и може да причини дългосрочни проблеми с напрежението на очите. Потребителите, които са по-фокусирани върху наличието на самостоятелно устройство за четене, което могат да четат часове наред, без очите им да се уморяват, обикновено избират подходящ електронен четец.
  2. Кой размер на екрана е подходящ за вас? Размерът на екрана, който изберете, е може би най-важното решение, което ще вземете по време на процеса на покупка. Екраните на електронните четци за книги варират между 6 и 11 инча, така че има голямо разнообразие, въпреки че повечето електронни четци имат седем инчови екрани. Ако сте свикнали с книги с меки корици, шест или седем инчов екран може да е перфектен. Ако обичате повече твърди корици, може да искате да разгледате по-големите модели. Само имайте предвид: колкото по-голям е екранът, толкова по-висока е цената.

ХАРАКТЕРИСТИКИ НА ЕЛЕКТРОННИТЕ ЧЕТЦИ ЗА КНИГИ

Всички електронни четци имат една и съща основна функционалност: те показват електронни книги на дисплеи с електронно мастило. Освен това има някои ключови отличителни черти, които помагат на най-добрите и най-умните да се откроят. Ето функциите, които харесваме.

Водоустойчиви кутии:

Наличието на водоустойчив електронен четец е повече за спокойствие, отколкото за удобство. Ако обичате да четете близо до басейна или ако се подготвяте за ваканция на плажа, може да искате да вземете водоустойчив електронен четец, за да предпазите цифровата си библиотека от повреда.

Сензори за автоматично регулиране на светлината:

Въпреки че това може да не звучи като важна функция, това е наистина голяма работа. С автоматични светлинни сензори екраните на електронните четци могат да се адаптират към оптималната яркост въз основа на текущите условия по всяко време. Това означава, че са достатъчно умни, за да станат ярки на тъмно … и по-тъмни на ярка слънчева светлина. Повечето електронни четци включват ръчни настройки за яркост, но автоматизирането им е много по-полезно.

LTE свързаност:

Повечето днешни електронни четци имат вграден WiFi, но понякога WiFi не е достатъчен. Ако искате да можете да изтегляте съдържание на вашия електронен четец, когато сте далеч от WiFi, ще ви е необходим такъв с LTE функционалност, така че можете да го сдвоите с вашия мобилен безжичен доставчик и да го добавите към вашия план за данни. Имайте предвид, че абонаментите за LTE струват пари, така че ако планирате да закупите електронен четец с LTE, ще трябва да платите допълнителните месечни такси.


СЪВЕТИ

  • Ако имате съществуваща колекция от електронни книги, проверете в какъв формат са файловете и се уверете, че електронният четец, който купувате, работи с този формат. Електронните книги се предлагат в различни формати, включително *.PUB, *.MOBI и дори *.PDF файлове. Ако имате много файлове с електронни книги, проверете в какъв формат са, преди да тръгнете да пазарувате. Ако закупите електронен четец, който не работи с файловете на вашите електронни книги, може да се наложи да намерите софтуер за конвертиране, за да създадете съвместими версии.
  • Ако купувате Amazon Kindle, изтеглете приложението Kindle на вашия смартфон, за да можете да продължите книгата от мястото, където сте спрели, по всяко време и където пожелаете. Приложението за смартфон Kindle може да се синхронизира с вашия електронен четец Kindle, за да създаде унифицирано изживяване на двете устройства, което е идеално, когато имате книга, която просто не можете да оставите. Четенето на цели книги на телефона ви не е чудесно за очите ви, но ако просто искате да продължите оттам, откъдето сте спрели за малко, синхронизираното приложение е идеално.
  • Вземете защитен калъф за вашия електронен четец за книги. Надраскан или спукан екран на електронния четец може наистина да затрудни четенето, така че си струва да инвестирате в калъф, който ще предпази вашия от повреда. Не бързайте да купувате калъф за електронния си четци, разгледайте внимателно – някои включват полезни функции като вградена светлина за четене.

Може би ще ви хареса
UA-143862804-2