Най-добрите четци за електронни книги

0

Печатът може да умира, но четенето със сигурност не е така, така че ако сте готови да наваксате най-новите иновации в дигиталното публикуване, ще ви трябва четец за електронни книги.

Електронните четци за книги са малки таблети, проектирани с екрани „e-ink“, уникален тип екран, който показва текст в сива скала. Екраните с електронно мастило са по-лесни за очите, което ги прави идеални за четене на големи количества текст. Дисплеите с електронно мастило също използват част от мощността, която използват традиционните екрани на таблети и смартфони, така че издържат много по-дълго (понякога до един месец, в зависимост от това колко често използвате вашия). И тъй като файловете с електронни книги са толкова малки, е лесно да държите стотици книги заредени на вашия електронен четец по всяко време.

Независимо дали сте опитен читател с вкус към класиката или по-млад читател, който за пръв път открива магията на думите на страница, можете да намерите идеалния електронен четец за електронни книги за себе си.Ако сте готови да изберете вашия електронен четец за книги, прегледайте нашите предложения. Ако вместо това искате на научите повече за тези устройства, прочетете първо нашето ръководство за избор на четец за електронни книги в статията най-долу:


eBook четец Amazon Kindle 2022, Дисплей 6″ 300 ppi, USB тип C, Denim

Res 3698cd2e675e31c7341889b197ae57fe - Най-добрите четци за електронни книги - Работа

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


eBook четец PocketBook Verse PB629, Сензорен екран 6.0″ E Ink Carta™ 1200, 212dpi, 8GB, SMARTlight, G-sensor, WiFi

Res 8835fcaef64ddc71eec1e810dc24f5fd - Най-добрите четци за електронни книги - Работа

eBook четец PocketBook Verse Pro PB634, Сензорен екран 6.0″ E Ink Carta™ 1200, 300dpi, 16GB, SMARTlight, G-sensor, WiFi&Bluetooth

Res 95a023a0556a95c97b9a425618e09a2e - Най-добрите четци за електронни книги - Работа

eBook четец Amazon Kindle Paperwhite 2021, 16 GB, 6.8″, Bluetooth, Wi-Fi, USB C

Res Ff599d27e6ae58023d86b1d34c5eb53f - Най-добрите четци за електронни книги - Работа

eBook четец PocketBook Inkpad Lite, 9,7″ сензорен екран, E Ink Card 8, 825 × 1200 пиксела, 150dpi, 8 GB, G-сензор, SMARTlight, WiFi

Res Fb99bcdd7bda015237378fbfc142a81d - Най-добрите четци за електронни книги - Работа

eBook четец PocketBook Era, 7″ сензорен екран, E Ink Carta, 300dpi, Bluetooth, SMARTlight, IPX8, 16 GB

Res 81881e620f04dd3ce328efbf2ed8ce02 - Най-добрите четци за електронни книги - Работа

eBook четец PocketBook InkPad 4 PB743G, Сензорен екран 7.8″ E Ink Carta™ 1200, 300dpi, 32GB, SMARTlight, G-сензор, Bluetooth&WiFi

Res 4b1eb0b5918a6f54e5f2f348eba9d5f4 - Най-добрите четци за електронни книги - Работа

eBook четец PocketBook Color, 6″ E Ink Kaleido™ color, 16GB + microSD, 300dpi

Res D788b6fb9dd73aa489f9a40c2558b25b - Най-добрите четци за електронни книги - Работа

Електронен четец Boox Poke5 6″

Res 559f84508bd2083f0bbc22ba7e4cff0d - Най-добрите четци за електронни книги - Работа

Вижте още предложения за електронни четци за книги ТУК


КЛЮЧОВИ СЪОБРАЖЕНИЯ

Ако не сте сигурни откъде да започнете, задайте си следните въпроси. Отговорите ви ще ви насочат към правилния електронен четец за вас.

  1. Искате ли електронен четец за книги или таблет? Електронните четци и таблетите са различни устройства, но имат някои припокриващи се функции — а именно, можете да използвате всеки таблет като електронен четец, ако имате правилното приложение. Много потребители предпочитат таблети пред електронни четци за книги, защото те включват функция за четене заедно с приложения, които ви позволяват да правите много други неща (като четене на имейли, гледане на клипове, игра на игри или слушане на музика). Но докато таблетите са по-гъвкави и само малко по-скъпи, техните екрани излагат очите ви на много светлина, което може да стане неудобно по време на четене и може да причини дългосрочни проблеми с напрежението на очите. Потребителите, които са по-фокусирани върху наличието на самостоятелно устройство за четене, което могат да четат часове наред, без очите им да се уморяват, обикновено избират подходящ електронен четец.
  2. Кой размер на екрана е подходящ за вас? Размерът на екрана, който изберете, е може би най-важното решение, което ще вземете по време на процеса на покупка. Екраните на електронните четци за книги варират между 6 и 11 инча, така че има голямо разнообразие, въпреки че повечето електронни четци имат седем инчови екрани. Ако сте свикнали с книги с меки корици, шест или седем инчов екран може да е перфектен. Ако обичате повече твърди корици, може да искате да разгледате по-големите модели. Само имайте предвид: колкото по-голям е екранът, толкова по-висока е цената.

ХАРАКТЕРИСТИКИ НА ЕЛЕКТРОННИТЕ ЧЕТЦИ ЗА КНИГИ

Всички електронни четци имат една и съща основна функционалност: те показват електронни книги на дисплеи с електронно мастило. Освен това има някои ключови отличителни черти, които помагат на най-добрите и най-умните да се откроят. Ето функциите, които харесваме.

Водоустойчиви кутии:

Наличието на водоустойчив електронен четец е повече за спокойствие, отколкото за удобство. Ако обичате да четете близо до басейна или ако се подготвяте за ваканция на плажа, може да искате да вземете водоустойчив електронен четец, за да предпазите цифровата си библиотека от повреда.

Сензори за автоматично регулиране на светлината:

Въпреки че това може да не звучи като важна функция, това е наистина голяма работа. С автоматични светлинни сензори екраните на електронните четци могат да се адаптират към оптималната яркост въз основа на текущите условия по всяко време. Това означава, че са достатъчно умни, за да станат ярки на тъмно … и по-тъмни на ярка слънчева светлина. Повечето електронни четци включват ръчни настройки за яркост, но автоматизирането им е много по-полезно.

LTE свързаност:

Повечето днешни електронни четци имат вграден WiFi, но понякога WiFi не е достатъчен. Ако искате да можете да изтегляте съдържание на вашия електронен четец, когато сте далеч от WiFi, ще ви е необходим такъв с LTE функционалност, така че можете да го сдвоите с вашия мобилен безжичен доставчик и да го добавите към вашия план за данни. Имайте предвид, че абонаментите за LTE струват пари, така че ако планирате да закупите електронен четец с LTE, ще трябва да платите допълнителните месечни такси.


СЪВЕТИ

  • Ако имате съществуваща колекция от електронни книги, проверете в какъв формат са файловете и се уверете, че електронният четец, който купувате, работи с този формат. Електронните книги се предлагат в различни формати, включително *.PUB, *.MOBI и дори *.PDF файлове. Ако имате много файлове с електронни книги, проверете в какъв формат са, преди да тръгнете да пазарувате. Ако закупите електронен четец, който не работи с файловете на вашите електронни книги, може да се наложи да намерите софтуер за конвертиране, за да създадете съвместими версии.
  • Ако купувате Amazon Kindle, изтеглете приложението Kindle на вашия смартфон, за да можете да продължите книгата от мястото, където сте спрели, по всяко време и където пожелаете. Приложението за смартфон Kindle може да се синхронизира с вашия електронен четец Kindle, за да създаде унифицирано изживяване на двете устройства, което е идеално, когато имате книга, която просто не можете да оставите. Четенето на цели книги на телефона ви не е чудесно за очите ви, но ако просто искате да продължите оттам, откъдето сте спрели за малко, синхронизираното приложение е идеално.
  • Вземете защитен калъф за вашия електронен четец за книги. Надраскан или спукан екран на електронния четец може наистина да затрудни четенето, така че си струва да инвестирате в калъф, който ще предпази вашия от повреда. Не бързайте да купувате калъф за електронния си четци, разгледайте внимателно – някои включват полезни функции като вградена светлина за четене.

Може би ще ви хареса
UA-143862804-2