Най-добрите 5G телефони

Ако обърнете внимание на клетъчните технологии и смартфоните, несъмнено сте чували термина „5G“. Тъй като 5G мрежите разширяват обхвата си в България с всеки ден и 5G телефоните набират популярност, този термин ще продължи да доминира в дискусиите за смартфони.

По своята същност 5G е стандарт за клетъчна мрежа в петото си поколение. Скоростите на 5G са далеч по -големи от скоростите на 4G/LTE, които вероятно използвате на сегашния си смартфон или таблет, свързан към мобилна мрежа. В крайна сметка скоростите на 5G могат да достигнат 10 гигабита в секунда, дори да надминат някои от най -добрите съвременни опции за кабелна интернет връзка.

За да получите най -голямата 5G полза от вашия смартфон, имате нужда от 5G телефон. В това ръководство ви помагаме да разберете ключовите аспекти на 5G телефоните, предлагайки съвети и предоставяйки отговори на често задавани въпроси. За да направим вашето пазаруване още по -лесно, ние посочваме някои от любимите ни 5G телефони за ваше внимание.Ако обмисляте закупуването на 5G телефон, моля, вижте долния списък за нашите най-добри препоръки.

Ако искате да научите повече за тази важна покупка, прочетете нашия наръчник по-надолу в статията, относно нещата, които трябва да имате предвид.


Вижте всички оферти за 5G телефони или изберете от нашата селекция по-долу


Смартфон Xiaomi 12, 128GB, 8GB RAM, 5G

Res Ad4c2f3051158b188fbe5ede70e74ddb - Най-добрите 5g телефони - Техника

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>


Смартфон Apple iPhone 13

Res 3f88af07401bd01fbb0af9a56adf3845 - Най-добрите 5g телефони - Техника

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>


Смартфон Xiaomi 12 Pro, Dual SIM, 256GB, 12GB RAM, 5G

Res 4dc5c8dcc32ae38d52468b46fcedb745 - Най-добрите 5g телефони - Техника

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>


Смартфон Samsung Galaxy Z Flip4, 512GB, 8GB RAM, 5G

Res 85fb877103882aa6cfbfe217f13dd109 - Най-добрите 5g телефони - Техника

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>


Смартфон Apple iPhone 14 Pro, 128GB, 6GB RAM, 5G, Deep Purple

Res 88dbb52d3570c8fd119fe82ad975b680 - Най-добрите 5g телефони - Техника

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>


КЛЮЧОВИ ХАРАКТЕРИСТИКИ

Намирането на правилния 5G телефон е по -лесно, когато разбирате как работи 5G. 5G телефонът има вграден хардуер и софтуер, който му позволява да се свърже с 5G мрежа. Всички големи доставчици на мобилни услуги, включително Виваком, МТел и Теленор, вече имат възможности за 5G на определени места и непрекъснато разширяват обхвата на своите 5G мрежи.

Когато обмисляте 5G телефони, първо трябва да определите дали искате телефон с Android или Apple.

Android

Телефоните с Android са тези, които работят с операционната система Android. Те се предлагат от редица производители, като Samsung, Google и LG са сред най -популярните.

  • Samsung: Samsung започна да предлага 5G телефони в средата на 2019 г. и продължава да надгражда семейството си 5G с няколко издания през 2020 и 2021 г.
  • LG: LG пусна първия си смартфон с 5G съвместимост в средата на 2019 г. и оттогава добави още няколко в своя състав.
  • Google: Google, който притежава и развива операционната система Android, също произвежда някои 5G телефони с Android. Първите му телефони, поддържащи 5G, се появиха през 2020 г.
  • Sony: Sony представи първия си 5G телефон в началото на 2020 г.
  • Motorola: Motorola твърди, че предлага 5G телефон в края на 2018 г. чрез допълнителен елемент към съществуващите телефони, но не предлага очакваните скорости. Motorola вече има истински 5G телефони, след като се присъедини към пазара в края на 2020 г.

Няколко други компании произвеждат 5G телефони с Android, като Huawei и ZTE, но част от техните телефони имат ограничена наличност в България, което не означава, че не можете да си ги намерите.

Apple

Телефоните на Apple работят с операционната система iOS, която Apple притежава и развива. Apple не лицензира своя iOS на други производители, така че само Apple има телефони с iOS.

Apple пусна семейство телефони iPhone 12 в края на 2020 г., което представляваше първите му телефони, поддържащи 5G.

5g Phones 1200x675 1 - Техника

ХАРАКТЕРИСТИКИ

5G модем

Един 5G смартфон не изглежда по -различен от 4G смартфон отвън. Вътре, 5G смартфон има 5G-съвместим модем, както и чипсети, които поддържат 5G.

Производители като Qualcomm, Samsung и MediaTek са сред тези, които създават 5G модеми за различни марки телефони. След като закупи 5G модемния бизнес на Intel в края на 2019 г., Apple също произвежда 5G модеми.

5G модемът позволява на 5G телефоните да получат достъп до спектрите на клетъчната мрежа, отделени за 5G предаване.

Размер на екрана

Смартфоните 5G имат широк диапазон от размери на екрана, но по -големите екрани са по -чести при 5G телефоните, отколкото при по -старите 4G телефони. Производителите очакват потребителите да гледат доста видео на своите 5G смартфони поради изключителните скорости на предаване на данни, така че очакват потребителите да искат по -големи екрани. Много телефони имат размери на екрана до 6,7 инча (измерени от единия ъгъл до противоположния ъгъл). Samsung Galaxy S20 Ultra става още по-голям с 6,9-инчов екран.

Най-малките 5G телефони включват Apple iPhone 12 Mini, който има 5.4-инчов екран. Apple iPhone 12 Pro има 6,1-инчов екран.

Samsung Galaxy Z Fold2 дори има дизайн с двоен екран, което ви дава почти два пъти размера на екрана на малък смартфон и го прави по-близо до таблет. Сгъва се наполовина, така че можете да го носите лесно, когато не го използвате.

Резолюция на екрана

Следвайки очакванията на хората, които консумират много видео на своите 5G телефони, разделителната способност на екрана е изключително остра при повечето от тези телефони.

Разделителната способност обикновено е най-малко full-HD качество, като няколко модела предлагат 4K резолюция. Повечето 5G телефони имат резолюция някъде между full HD и 4K.

Камера

Тъй като 5G телефоните са толкова напреднали, не е изненадващо, че имат изключителни камери.

5G телефоните често имат повече от един заден обектив на камерата, което дава възможност на фотографите да заснемат широкоъгълни или телефото снимки в зависимост от използвания обектив. Някои имат до три лещи отзад.

Средната разделителна способност за тези задни камери е 12MP, но някои модели имат до 48MP резолюция в задната камера. Някои модели 5G телефони имат различни разделителни способности за всяка от задните камери, докато други използват същата разделителна способност за всяка задна камера.

Фронталните камери в 5G телефони обикновено имат и резолюция от около 12MP, въпреки че са възможни предни камери с 32MP резолюция.

Памет

Когато купувате 5G телефон, почти винаги имате възможност да избирате между няколко различни капацитета за съхранение (вътрешна памет). Можете да спестите малко пари, като изберете по -малко място за съхранение, като 64GB или 128GB. Срещу допълнително заплащане някои 5G телефони имат 256GB или 512GB място за съхранение.

Живот на батерията

Всеки 5G телефон трябва да осигури изключителен живот на батерията, когато е нов, обикновено от 10 до 12 последователни часа при нормална употреба. Както при всеки смартфон, тъй като батерията на 5G телефона остарява, той бавно ще започне да губи способността си да задържа пълно зареждане, така че животът на батерията ви ще намалее с течение на времето.


Подобно ревю: Най-добрите часовници с диаманти

Може би ще ви хареса
UA-143862804-2