Най-добрите DSLR фотоапарати

Въведение за DSLR фотоапаратите:

В следващата статия ще ви представим най-добрите DSLR фотоапарати

Обща информация за DSLR фотоапаратите

Въпреки че повечето DSLR фотоапарати имат сходен външен вид, съществуват няколко различни функции, които ги разделят. При оценяването на всеки от фотоапаратите в нашия продуктов списък взехме под внимание много фактори, включително следното.В следващата класация ще ви представим нашия избор за най-добрите DSLR фотоапарати. За ваше удобство сме подбрали онлайн магазините с най-добри цени на съответните модели.


Фотоапарат DSLR Canon EOS 4000D BK SEE, 18 MP + Обектив 18-55 DC + Обектив 75-300

Dslr - Техника

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>


Фотоапарат DSLR Canon EOS 2000D,24.1 MP, Black + Обектив EF-S 18-55mm DC III

Dslr - Техника

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>


Фотоапарат DSLR Canon EOS 90D, 32.5 MP, Body, 4K

Dslr - Техника

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>


Фотоапарат DSLR Nikon D780, 24.5 MP, Body

Dslr - Техника

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>


Фотоапарат Canon EOS 1300DTRAVEL KIT EF-S 18-55 DC и EF75-300 III

Dslr - Техника

Фотоапарат DSLR Canon EOS 850D, 24.1 MP, 4K, Черен + Обектив EF-S 18-55 мм IS

Dslr - Техника

Фотоапарат Olympus OM-D Е-М5 Mark II Body

Dslr - Техника

<<Провери цена>>


Вижте още предложения за DSLR фотоапарати ТУК


Характеристика на DSLR фотоапаратите

За да се справите с различни фотографски ситуации, трябва да сте в състояние да правите корекции в движение. При прегледа на различни DSLR фотоапарати, ние разгледахме набора от характеристики на всеки продукт и степента, до която тя би (или не би) увеличила гъвкавостта.

Ниво на умение за боравене с DSLR фотоапаратите

Хората с всякакво ниво на умения и знания вече могат да вземат фотоапарат и да заснемат висококачествени изображения. Някои огледално-рефлексни фотоапарати дори предоставят малко „ръчно настройване“ за подпомагане на потребителите. Както бе споменато по-горе, нашето изследване включваше оценката на DSLR от начално, хоби и професионално ниво.

Първото нещо, което трябва да знаете, когато избирате за нов DSLR фотоапарат е, че не всеки модел ще отговаря на нуждите на всеки фотограф.

Например, някои фотоапарати имат твърде много функции – и твърде висока цена за някои фотографи. От друга страна опитни фотографи вероятно няма да искат обикновен DSLR, който не предлага усъвършенствани функции за ръчно управление.

Входящи DSLR фотоапарати за начинаещи

Това са DSLR фотоапарати от първо ниво, насочени към новите за DSLR фотография. Те имат ниски цени и са относително лесни за използване.

DSLR фотоапарати за потребители-любители

Това са DSLR фотоапарати от среден клас, които се харесват както на неопитни, така и на фотографи със средно ниво. Те имат много възможности за ръчно управление. Те са приятни „мостови“ камери за онези, които искат да преминат от начален DSLR.

DSLR фотоапарати за професионалисти

Фотографите от високо ниво ще търсят DSLR в тази категория. Тези камери имат най-големите сензори за изображения и най-бързите процесори за изображения. Те също така са склонни да носят най-високите ценови етикети.

Скъпите полу-про / про DSLR фотоапарати обикновено имат по-усъвършенствани функции, отколкото повечето начинаещи могат да обработват. Ето защо е трудно за начинаещ да оправдае плащането на висока цена за един от тези модели.

Инвестирането в скъп фотоапарат – и след това никога да не го използвате, защото е твърде сложно, прекалено тежко или не е правилно за това, за което искате да го използвате – е срещан проблем. Не приемайте такъв, който е твърде непрактичен или сложен за това, за което ще го използвате.

DSLR фотоапарати – модели

Nikon, Canon, Pentax, Olympus, Panasonic, Samsung, Minolta, Fujifilm и Sony направиха DSLR в първите дни на дигиталната фотография. Но от скоро Olympus, Panasonic, Samsung, Fujifilm и Sony спряха да произвеждат DSLR. Сега те се фокусират върху фотоапарати със сменяеми лещи без огледала. Минолта изобщо не прави такива фотоапарати.

Днес Nikon, Canon и Pentax все още предлагат DSLR. Nikon и Canon са двата най-големи производителя. Някои фотографи предпочитат една марка DSLR в сравнение с друга, но това е лично предпочитание. Тя има малко общо с функциите и производителността. „Nikon не е по-добър от Canon; Canon не е по-добър от Nikon – казват професионалистите. – Те са просто инструменти. По-добрият фотоапарат няма да направи по-добър фотограф. Това е шофьорът, а не колата.

Сензорът за изображението

Когато става въпрос за разбиране от DSLR фотоапарати, първо трябва да започнете с сензора за изображения.

Сензорът за изображение е компютърен чип, който измерва светлината. След това измерването се превръща в цифровите битове, използвани за създаване на снимката.

Размер на сензор за изображение

Като общо правило, колкото по-голям е сензорът, толкова по-добро е качеството на снимката. Не е изненадващо, че DSLR с по-големи сензорни изображения също са по-скъпи.

Сензори с пълен кадър

С размери 24×36 mm, сензорите за пълно кадърни изображения са най-големите налични във фотоапаратите, произведени за ежедневна употреба. Това са така наречените фул фрейм (full frame) DSLR фотоапарати.

Nikon използва термина FX, за да идентифицира фотоапаратите със сензори с пълен кадър, докато Canon просто ги нарича „пълен кадър“.

Размер на сензора

Сензорите на изображението с „орязана рамка“ са по-малки от сензорите за пълен кадър. Nikon използва термина “DX”, за да идентифицира фотоапаратите с първия тип сензор. Това са така наречените кроп (crop) DSLR фотоапарати. Често жаргонно ги наричат „кропки“.

Размерът на този тип сензори е посочен като „множествен фактор“. Nikon DX сензорите имат 1.5x фактор, докато сензорите за рамката на Canon са налични както при 1.3x, така и при 1.6x фактори. 1.3x факторът е най-големият сензор, докато 1.6x е най-малкият сензор.

DX фотоапаратите обикновено се считат за по-потребителски / любителски, а FX са тези, които са повече полу-про и за професионалисти.

Други термини за DSLR фотоапаратите, които трябва да знаете

Отвъд сензора за изображения е важно да се разберат някои термини, свързани с DSLR. Познаването на жаргона, свързан с DSLR, ще ви помогне успешно да изберете модел, който да отговаря на вашите нужди.

Скорост на кадриране

Скоростта на кадриране на DSLR фотоапарат се отнася до това колко снимки може да записва за кратко време. Това измерване често се предоставя в кадри в секунда или FPS.

Апертура / бленда

Блендата се отнася до размера на отвора в обектива, който позволява на светлината да премине през нея и да стигне до сензора на изображението.

Счита се, че лещите с по-широки отвори са с по-високо качество.

Отворът на обектива е обозначен с номер на f-stop. По-ниско число на f-stop е равно на по-голяма или по-широка бленда, което може да бъде малко объркващо.

Качество на изработка

Някои DSLR фотоапарати са направени предимно от пластмаса, докато други имат корпус от магнезиева алуминиева сплав. Последният тип тяло на фотоапарата е по-здрав и по-добре защитен от падане. Такива DSLR ще струват повече.

Ергономия

Всички DSLR фотоапарати имат подобен облик, но различните модели имат различна ергономичност. Разликите в дизайна на тялото са фини, но те засягат начина, по който използвате DSLR.

Процесор за изображения

Процесорът за изображения е компютърният чип вътре в DSLR, който премества данни и контролира скоростта на фотоапарата.

ISO

Настройката ISO на цифровия фотоапарат определя чувствителността на светлинния сензор на изображението. По-високият ISO номер прави сензора по-чувствителен към светлината, което позволява по-добър успех при фотографиране при слаба светлина. Но използването на изключително висок ISO също води до загуба на качеството на изображението, колкото по-високо се движи.

Лещи / Обективи

С DSLR фотоапарат можете да сменяте обектива, който използвате, за да промените възможностите на камерата. (Фотоапаратите с фиксиран обектив не могат да сменят обективите.) Някои тела на DSLR фотоапарати се продават с един или два включени обектива; те се наричат ​​комплект лещи. Можете също така да закупите допълнителни обективи за вашия DSLR фотоапарат. Обикновено, обективите за кит са доста основни и покриват стандартна фокусна област. Много потребители ще продължат да купуват допълнителни обективи от по-висок калибър или за по-специфично използване след известно време.

Монтиране на обектива

Монтажът на обектива е част от корпуса на DSLR фотоапарата, към който ще свържете обектива. Това е големият кръг отпред на тялото на DSLR.

Производителите на обективи създават обективи, които отговарят на конкретен монтаж. Така че, въпреки че един тип монтиране на обективи ще работи с множество обективи, всеки обектив ще се побере само от един тип обектив.

Резолюция на DSLR фотоапаратите

Разделителната способност се отнася до броя пиксели, които една камера може да записва. Пикселите са малки квадратчета с цвят. Когато погледнете цифрова снимка със силно увеличение, можете да видите отделните точки. Но когато гледате снимката със стандартно увеличение, вашето око естествено съчетава пикселите.

Разделителната способност за DSLR се измерва в мегапиксели или MP. Този номер се отнася до милионите пиксели в снимката. Не избирайте DSLR, базиран на най-голям брой мегапиксела.

“Мегапикселите не са всичко”, казват професионалистите. “Размерът на физическия сензор също е важен. Ето защо снимките от вашия 12-мегапикселов DSLR изглеждат далеч по-добре от снимките от вашата камера с 12MP. ”Камерата на телефона има сензор за изображения, който е физически много по-малък от DSLR.


Подобно ревю: Най-добрите епилатори


Може би ще ви хареса
UA-143862804-2