Ползите от магнезия, признаци за липса на магнезий и най-добрите магнезиеви добавки

Магнезий и магнезиеви добавки

Магнезият е минерал в тялото, който помага на всичко – от храносмилането до производството на енергия. Той е от съществено значение за вашето здраве, но получавате ли достатъчно? Някои нарушения, заболявания и състояния могат да причинят недостиг на магнезий. Този дефицит може да попречи на нормалното функциониране на мускулите и нервите, здравето на сърцето и здравината на костите. Плюс това, без достатъчно магнезий, вашият метаболизъм и синтез на протеини могат да пострадат, оставяйки ви да се чувствате бавни и уморени.

Повечето хора получават магнезия, от който се нуждаят, от добре балансирана диета. Въпреки това, ако Вашият лекар е препоръчал добавка на магнезий, имате много възможности. Магнезиевите добавки са в много форми. Някои добавки са по-лесни за усвояване на тялото, а други засягат тялото ви по различен начин. Търсенето на подходяща магнезиева добавка може да се окаже трудно, но вие сте попаднали на правилното място.

За всичко, което трябва да знаете, за да намерите подходящата за вас магнезиева добавка, продължете да четете нашето ръководство за пазаруване.

Видове магнезиеви добавки

Магнезиев цитрат

Магнезиевият цитрат се получава от магнезиевата сол, намираща се в лимоненана киселина. Той е една от най-разпространените магнезиеви добавки, защото се абсорбира лесно от организма. Често се използва в лаксативи, но също така осигурява добра доза магнезий.

Магнезиев таурат

Магнезиевият таурат е хелатна форма на магнезий, което означава, че е здраво прикрепена към таурина, така че двете не са разделени в храносмилателната система. Тази форма на магнезий се използва за лечение на сърдечно-съдови проблеми, тъй като е известно, че спомага за предотвратяване на аритмия. Той е добър източник на магнезий, ако не търсите слабително действие.

Магнезиев малат

Магнезиевият малат е друга хелатна форма на магнезий, но в тази форма магнезият е свързан с ябълчена киселина. Някои ензими използват ябълчена киселина в производството на енергия. Поради тази причина магнезиевият малат често се използва от хора с хронична умора. Това е силно разтворима, лесна за абсорбиране форма на магнезий.

Магнезиев глицинат

В тази форма магнезият се прикрепя към глицин, аминокиселина. Това е една от най-лесните форми на магнезий, който организмът усвоява, без да причинява диария. Често се използва за коригиране на дългосрочните дефицити на магнезий.

Магнезиев карбонат

Тази форма на магнезий е известна също като магнезит. В стомаха се комбинира със солна киселина, за да се получи магнезиев хлорид, което го прави отличен антиацид и магнезиева добавка. Когато се приема във високи дози, той може да има слабително действие.

Магнезиев хлорид

Магнезиевият хлорид съдържа само около 12% магнезий, но тялото лесно може да го абсорбира изцяло. Той помага за бъбречната функция и често се използва като магнезиева добавка за тези, които са податливи на слабително действие от страна на другите форми на магнезий.

Магнезиев оксид

Магнезиевият оксид е обща, евтина добавка с магнезий, която се използва като антиацид и слабително средство. Въпреки това не е хелатиран, което го прави по-труден за усвояване. Много добавки от магнезиев оксид съдържат повече магнезий (понякога с 60% повече), за да получат същата скорост на абсорбция като другите форми на магнезий. Магнезиевият оксид не е най-добрият източник на магнезий, но почти винаги е най-евтиния за портфейла.

Магнезиев оротат

Това магнезиево съединение е естествено направено в тялото за изграждане на ДНК. Понякога наричан магнезиев оротат дихидрат, магнезиевият оротат се използва за подобряване на съня и сърдечно-съдовата система. Често се популяризира и като подобрител на спортните постижения. Научните доказателства за това обаче са оскъдни. Магнезиевият оротат е една от най-скъпите форми на магнезий, така че, освен ако Вашият лекар не предложи тази конкретна форма, може би ще искате първо да опитате различна добавка.

Магнезиев сулфат

Обикновено известна като Epsom сол, тази форма на магнезий е евтина и лесно достъпна, но има само около 10% магнезий. Epsom сол се използва за облекчаване на болки в мускулите и обикновено се поставя във вода за вана. Не трябва да се приема прекомерно, тъй като е лесно да се предозира с нея.

Магнезиев лактат

Тази форма на магнезий идва от магнезиевата сол на млечната киселина. Той има добра скорост на абсорбция и се използва за лечение на дефицит на магнезий, киселини в стомаха и лошо храносмилане. Въпреки това, тази форма на магнезий не трябва да се приема от пациенти с бъбречни заболявания или сърдечни заболявания.

Магнезиев аспартат

Магнезиевият аспартат е често срещана съставка в добавките, защото тялото я абсорбира добре. Това е хелатирана форма на магнезий, която комбинира магнезий с аспарагинова киселина, аминокиселина, естествено намираща се в храни, богати на протеини. Магнезиевият ацетат защитава сърцето и може да се използва за лечение на главоболие и мускулни спазми.

Характеристики, които трябва да се вземат предвид за магнезиеви добавки

Предназначение

Преди да вземете решение за добавка на магнезий, помислете защо се нуждаете от него. Имате ли състояние или приемате лекарство, което ограничава абсорбцията на магнезий? Вашето състояние причинява ли загуба на магнезий с по-висок от средния процент? Имате ли нужда от магнезиева добавка със слабително действие? Страдате ли от умора или главоболие? Тези въпроси могат да ви помогнат да стесните кои магнезиеви добавки ще работят най-добре за вас.

Вашият лекар може да ви помогне да определите дали сте изложени на риск от дефицит на магнезий и дали трябва да следите вашите лекарства за тези, които могат да повлияят на нивата на магнезий.

Степен на абсорбция

Някои форми на магнезий са по-лесни за усвояване от организма от други. Например, докато магнезиевият оксид е евтин и е една от най-лесно достъпните добавки, той има ниска степен на абсорбция, тъй като не е естествено вещество. Хелатираните форми на магнезий обикновено са най-лесни за усвояване от организма, както и тези, които естествено се намират в организма като магнезиев лактат.В следващата класация ще ви представим нашия избор за най-добрите магнезиеви хранителни добавки. За ваше удобство сме подбрали онлайн магазините с най-добри цени на съответните модели.


Магнезий Myprotein Magnesium Citrate

2-18 - Ползите от магнезия, признаци за липса на магнезий и най-добрите магнезиеви добавки - Здраве

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>


Хранителна добавка, NUTRASTILL, Морски магнезий

Res B1310bf6fe99e82a63f3c5e8f60b2a2f - Ползите от магнезия, признаци за липса на магнезий и най-добрите магнезиеви добавки - Здраве

Описание

 • МОРСКИ МАГНЕЗИЙ 60 капсули по 645mg
 • Добрата усвояемост гарантира успешна борба с магнезиевия дефицит
 • Подобрява работата на сърдечно-съдовата система и опорно-двигателния апарат

Морският магнезий на NUTRASTILL е извлечен от чист минерален източник под формата на магнезиев хидроксид. Активната съставка Aquamin MG TG е добита от гарантирано чиста морска вода от ирландския бряг. Инвитро изследванията показват много добра усвояемост от организма.

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>


Витамини и минерали ZMA Zinc Magnesium Vitamin B6

Res 2cbb55aada133207e00164a4b7553a6d - Ползите от магнезия, признаци за липса на магнезий и най-добрите магнезиеви добавки - Здраве

Магнезият заедно с витамин B6 и цинк допринасят за:

 • НАМАЛЯВАНЕ НА ЧУВСТВОТО ЗА УМОРА
 • ПОДДЪРЖАНЕ НА АДЕКВАТЕН ЕНЕРГИЕН МЕТАБОЛИЗЪМ
 • ДОБРО ФУНКЦИОНИРАНЕ НА НЕРВНАТА СИСТЕМА
 • ПОДДЪРЖАНЕ НА АДЕКВАТНИ ПСИХИЧЕСКИ ФУНКЦИИ
 • ПОДДЪРЖАНЕ НА ПРАВИЛЕН КИСЕЛИННО-БАЗАЧЕН БАЛАНС
 • ПОДДЪРЖАНЕ НА АДЕКВАТНИ КОГНИТИВНИ ФУНКЦИИ
 • ПРАВИЛЕН СИНТЕЗ НА ДНК
 • ПОДДЪРЖАНЕ ЗДРАВЕТО НА КОСТИТЕ, КОСАТА, НОКТИТЕ И КОЖАТА
 • ДОБРО ФУНКЦИОНИРАНЕ НА ИМУННАТА СИСТЕМА

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>


Хранителна добавка, Магнезий, Цинк, Витамин Б6, MAGNESIUM, ZINC, VITAMIN B, HS LABS

Res Ac38aa2a5b04d264a1ca179f27e7ddd4 - Ползите от магнезия, признаци за липса на магнезий и най-добрите магнезиеви добавки - Здраве

Комбинацията от магнезий, цинк и витамин Б е популярна сред спортуващи и неспортуващи, тъй като спомага за:

 • Намаляване на крампите и мускулните схващания
 • Подобряване на възстановяването
 • Успокояване на съня
 • Покачване на естественото производство на тестостерон при мъжете
 • По-добро усвояване на белтъчините

В продуктa на HS LABS ще откриете 260 mg магнезиев цитрат и лактат, които играят ключова роля в релаксирането на мускулатурата и нервната система. Магнезият е един от най-важните минерали за човешкия организъм, който участва в множество ензимни реакции. Неговият дефицит се констатира трудно, но негативните последици за тялото са много.

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>


Cal Mag Liquid, калций, магнезий, цинк, витамин D3, витамин C, веган продукт

Res Bd3fda5cb17e6c5a8e7450b3e0f4a57a - Ползите от магнезия, признаци за липса на магнезий и най-добрите магнезиеви добавки - Здраве

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>


Може би ще ви хареса
UA-143862804-2