Топ 5 най-важни особености при избор на електрическа лира за баня

0

В тази статия ще намерите обобщени най-важните особености, които трябва да знаете при покупка на електрическа лира за баня.

В съвремените дизайни на баня се предпочитат електрическите лири като метод за отопление. Те се различават по размери, цвят, функции, но ни предоставят възможността да излезем от душа и да се увием в топла, пухкава кърпа.

Електрическите лири са практични, елегантни, спестяват ни място и имат иновативен дизайн (Windy Visio). Плюс това, топлината от електрическата лира за кърпи осигурява допълнителна топлина във банята ни, като създава уютна среда дори в най-хладните дни.

„Баните обикновено имат ограничено пространство, но последното нещо, което искате през по-студените месеци, е стаята да е студена“, казва Саймън Морис, маркетинг мениджър в The Radiator Company.

Преди да си закупите електрическа лира за баня ви съветваме да вземете под внимание следните важни особености:

  • Размер на банята – първата и най-важна особеност, която трябва да вземете под внимание при избор на обзавеждане за баня е нейния размер. В голямата си част баните варират около 3 и 4 кв.м. Съответно, за да направим правилен избор на електрическа лира трябва да предвидим ще имаме ли свободно място в банята за нея след като сложим моноблока, мивката, шкафа и бойлера?
  • Брой хора, които ще използват банята – след като уточним размера на банята, следва да си дадем сметка, колко души ще я използват? В случай, че банята ще се ползва от един човек може да си вземем малка, незаемаща много място на стената електрическа лира (Ellen 300W). Ако нашето домакинство се състои от двама възрастни и едно или две деца, е редно да помислим за голяма лира (TBB EG 600W), която да побере всичките хавлии и дрехи, които ще се поставят за сушене.
  • Мощност – на пазара съществуват най-различни по мощност електрически лири, от 300 до 1500 W. Съществуват уреди с функция турбо (Noor Turbo 500W + 1000W), която позволява бързо затопляне на помещението. Преди да закупите даден отоплител, прочетете описанието на производителя и изберете правилната мощност според размера на вашата баня. Не искате да банята ви да консумира повече ток от кухнята ви нали?
  • Гаранция и сервиз – много важна точка, не правете компромис с гаранцията, която дава производителя. По-дългите срокове заявяват ясно сигурността на производителя, че той е убеден в своя продукт и в неговото качество. Важно е също така да може да разчитате на мобилни техници, които се отсервизират на място вашата електрическа лира без да се налага да я сваляте от стената. Минимално условие, когато търсите такъв тип уред е да се запознаете със сервизната мрежа на марката на която сте се спрели. В нашият онлайн магазин предлагаме уредите на марка Тедан (електрическа лира Noor 500W), които имат цели 9 години гаранция.
  • Термостат – електрическите лири се предлагат с два вида термостати: механични и електронни. Електронните ни дават повече възможност за регулиране на температурата, звукови сигнализации и др. Докато механичните са опростени и с тях могат да работят хора от всички възрасти без да имат сериозни затруднения. Също така, термостатите биват долно разположени и горно разположени. Горно разположените са по-удобни понеже няма да ви се налага да се навеждате, а също и малките деца няма да имат лесен достъп до термостата, което винаги е плюс. Предлагаме ви да разгледате електрическа лира за баня Zinnia 500W с горен термостат в цвят антрацит.

 

Опитахме се да обобщим най-важните особености при избора на електрическа лира за вашата баня. Разбира се, остава да изберем точния дизайн и цвят. С този избор също смятаме да ви помогнем! Затова прочетете нашата следваща статия по темата, която ще ви разкаже за “Топ 5 електрически лири за баня”.

Може би ще ви хареса
UA-143862804-2