Най-добрите слънцезащитни кремове

Our rating

Select Our ratings Out Of 5

User's rating

Categories Здраве и Козметика.
Total views319
Daily views1

Слънцезащитни кремове

Независимо дали сте млади или стари, светли или тъмни, трябва да ползвате слънцезащитен крем, когато се излагате на слънце. Всъщност всеки, освен малките деца под шестмесечна възраст, трябва да ги ползва.

Защо слънцето е толкова важно? Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC) ни казват, че ракът на кожата е най-честата форма на рак в света. Той е и една от най-предотвратимите форми на рак.

В допълнение към стоенето на сянка, слагане на шапка и слънчеви очила и носенето на облекло, което отблъсква UV лъчите, когато е възможно, CDC препоръчва да използвате слънцезащитен крем.

Всъщност хубавият тен не е толкова здравословен, колкото изглеждаше някога, а много потребители са станали по-съвестни за закупуване и прилагане на слънцезащитни продукти.

Но кой е най-добрият слънцезащитен крем за вас? Не всички формули са еднакви.

Вижте нашите любими слънцезащитни продукти. За да разберете повече на слънцезащитните препарати, моля, продължете да четете.

Изборът на подходящия слънцезащитен фактор (SPF)

Когато прегледате бутилка слънцезащитен крем, едно от първите неща, които ще забележите, е „SPF“, изписано на етикета. SPF означава “фактор за защита от слънцето” и е от жизненоважно значение да сте наясно кой SPF поставяте върху кожата си.

SPF 15 предпазва кожата от приблизително 93% от слънчевите лъчи.

SPF 30 предпазва кожата от около 97% от вредните лъчи на слънцето.

SPF 100 предпазва кожата от около 99% от слънчевите лъчи.

Няма слънцезащитни продукти, които да ви предпазват от 100% от слънчевите лъчи.

SPF не е единственият важен фактор, който трябва да се има предвид при избора на слънцезащитен крем. Вероятно по-важно е дали лосионът или кремът, който сте избрали, предлага пълна защита на спектъра, известна също като широкоспектърна защита.

Вижте следващия раздел, за да научите повече за UVA лъчи, UVB лъчи и защо се нуждаете от слънцезащитен крем с пълен спектър, за да ви предпази и от двете.

UVA лъчи и UVB лъчи

Най-добрите слънцезащитни продукти ви предпазват от UVA лъчи и UVB лъчи, които са вредни за здравето и присъстват постоянно в нашата атмосфера. Интересно е, че резултатът от излагането на UVA може да бъде малко по-различен от този на UVB.

UVA лъчи

Атмосферата е плътна с UVA лъчи, а излагането на обикновения човек през целия живот е огромно. Излагането на UVA лъчи застарява кожата и може да причини или допринесе за развитието на рак на кожата. UVA лъчите могат да достигнат до човешката кожа през стъклото, така че не сте в безопасност от тях, когато седите вътре в колата си или до прозореца.

UVB лъчи

UVB лъчите причиняват слънчево изгаряне и са силно свързани с развитието на рак на кожата. Тези лъчи са най-силни между ранните пролетни месеци и средата на есента. Смята се, че те не проникват през стъклото или представляват опасност за някой, който седи в колата или вкъщи. Въпреки това, тези, причиняващи рак лъчи присъстват навън през цялата година. Поради тази причина е разумно да се носи слънцезащитен крем, дори когато не е горещо навън.

Слънцезащитна устойчивост на вода

Преди няколко години FDA премахна „водоустойчивия“ етикет върху слънцезащитните бутилки. Вместо това, водоустойчивият слънцезащитен крем е класифициран по един от следните начини.

Устойчив на вода в продължение на 40 минути.

Устойчив на вода в продължение на 80 минути.

Ако ще се потите или плувате, носете водоустойчив слънцезащитен крем. Не всички слънцезащитни продукти са водоустойчиви, така че е много важно да обърнете внимание на етикета.

Ако носите слънцезащитен крем, който не е водоустойчив в басейна, например, може да се окажете с неприятно изгаряне, преди да забележите какво се случва с кожата ви.

Слънцезащитен крем и тип кожа

Дори ако знаете SPF и степента на водоустойчивост, която искате, все още имате някои решения, за да определите кой тип слънцезащитен крем е най-добър за вас.

Възрастна кожа

Някои възрастни хора правят грешката да приемат, че вече не се нуждаят от слънцезащитни продукти. Това просто не е вярно. Излагането на ултравиолетови лъчи на всяка възраст може да увеличи риска от рак на кожата, бръчки и други увреждания.

Склонн към акне кожа

За тези, които са склонни да страдат от акне, помислете за слънцезащитен гел без аромат. Гелът съдържа алкохол, който може да има по-малка вероятност да запуши порите ви, отколкото крем. Ако обаче понастоящем сте подложени на лечение от акне, може да предпочетете лек лосион или крем, за да избегнете прекомерно изсушаване.

Тъмна кожа

Ако имате тъмна кожа, потърсете продукт, който се разтрива напълно, така че да не изглеждате оцветени в бяло. И не правете грешката да предположите, че не се нуждаете от слънцезащитен крем, защото кожата ви е тъмна; всички хора са уязвими към рак на кожата и затова се нуждаят от слънцезащитен крем.

Суха кожа

Ако имате суха кожа, помислете за слънцезащитен крем, който съдържа ланолин или масло. Много от тях ще бъдат пуснати на пазара като кремове или лосиони.

Млада кожа

Бебетата на възраст под шест месеца не трябва да носят слънцезащитни продукти. Вместо това, те трябва да се държат на сянка. Но щом едно дете навърши тази възраст, то определено трябва да носи слънцезащитен крем. Някои родители избират да избягват съставки, които се славят като „хормонални прекъсвачи“ като ретинил палмитат и оксибензон. Вместо това, тези родители се концентрират върху използването на формули, които съдържат по-голяма концентрация на титанов диоксид или цинков оксид.

Съвети

Слънцезащитният крем с висок SPF фактор трябва да се нанася също толкова често, колкото и слънцезащитните средства с по-нисък SPF. Не предполагайте, че слънцезащитните ви средства със SPF 100 ще ви предпазят за повече часове от бутилка SPF 30; няма.

Бебета на възраст под шест месеца трябва да се държат извън слънцето. Слънцезащитните продукти не се считат за безопасна опция за бебета.

Намерете формула, предназначена специално за деца. Ако търсите слънцезащитен крем за децата си, проверете списъка със съставките за титанов диоксид и цинков оксид, които се считат за по-малко дразнещи за младата кожа.

Избягвайте да съхранявате слънцезащитните си продукти навсякъде, където е горещо. Излагането на силна топлина може да разруши съставките в лосиона, правейки го неефективно. Не го съхранявайте в колата или гаража си. Вместо това дръжте слънцезащитния си продукт на хладно и сухо място.

В следващата класация ще ви представим нашия избор за най-добрите слънцезащитни препарати – кремове и лосиони за деца и възрастни. За ваше удобство сме подбрали онлайн магазините с най-добри цени на съответните модели. Съветваме ви да пазарувате онлайн, тъй като цените са по-ниски, имате законно право да върнете уреда в срок от 14 дни, а да не забравяме и безплатната доставка до дома ви.

 

Слънцезащитен крем за бебе 50 SPF, Oscar Sun Cream

2-27 - Най-добрите слънцезащитни кремове

Ценен лосион, който предпазва децата от изгаряния и увреждания на кожата, причинени от UV лъчите. Ефикасна UVA/UVB защита, подкрепена с активни съставки от алое вера, лавандувала и бадемово масло за по-здрава кожа.

Какво даваш на детето си?

– Алое Вера

– Масло от маслини

– Лавандула

– Бадемово масло

– Масло от жожоба

– Масло от пшеничен зародиш

Защо да го използваш?

Бебешката кожа съдържа много малко меланин и поради това е доста по-уязвима към вредните въздействия на UV лъчите.

Задължително изискване е тя да се предпазва от силните слънчеви лъчи чрез изпозлването на слънцезащитни продукти.

Продуктите на Oscar за слънце предлагат ефективна и сигурна слънцезащита, подходяща за нежната детска кожа. Те са с висока UVA/UVB филтърна система и съдържат само минерални филтри, като титаниев диоксид, който на този етап се счита за най-безопасен и непредизивкващ алергични, фотоалергични реакции.

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>

 

Слънцезащитен лосион, Rossanalabs, с розово масло

3-26 - Най-добрите слънцезащитни кремове

Неутрализира вредното влияние на слънцето и предпазва кожата на клетъчно ниво от преждевременно състаряване, пигментация, сърбеж и други трайни увреждания причинени от слънчевите лъчи. Стимулира регенерацията на клетките и укрепва цялостното им здраве. Етерични маслa от какао, ший и бизаболол осигуряват успокояващ, подхранващ, противовъзпалителен и антиоксидантен ефект.

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>

 

Комплект Слънцезащитен крем BIODERMA Photoderm, SPF 50+, за нормална / суха кожа, 40 мл. + Слънцезащитен спрей SPF 50+, 200 мл.

4-25 - Най-добрите слънцезащитни кремове

Bioderma Photoderm MAX, Слънцезащитен крем SPF 50+ за нормална / суха кожа, 40 мл.

Описание:

Слънцезащитен крем за лице.

За нормална към суха кожа.

Активна съставка – патентован комплекс Cellular BIOprotection.

Ефективно предпазва от слънчеви изгаряния и преждевременно стареене на кожата.

Предотвратява реакции на непоносимост към слънцето.

Хидратира, успокоява и защитава кожата.

Много висока UVA 38 / UVB защита.

SPF 50+.

Водоустойчив.

Фотостабилен.

Некомедоногенен.

Хипоалергенен.

Без парабени, аромати и консерванти.

Топяща се текстура, която попива мигновено.

Не оставя мазен филм или бели петна.

Дерматологично тестван.

Висококачествена медицинска козметика.

Производител – Франция.

Bioderma Photoderm MAX Cream SPF 50+ е слънцезащитен крем от серията слънцезащитни продукти на френските лаборатории Биодерма. Специално формулиран, за да осигури перфектната МАКСимална защита за нормална към суха кожа от много светъл тип. Такъв тип кожа е тази, която проявява непоносимост към всички видове слънчева светлина, за много нежна кожа с лунички и за кожа изложена в продължителен период от време на много силно слънце /в тропиците, в планината и т.н./

Благодарение на максималния си анти-UVB и UVA характеристики, Биодерма Фотодерм МАКС SPF 50+ Слънцезащитен крем, надеждно предпазва от слънчеви изгаряния, предотвратява появата на тъмни петна и преждевременно стареене на кожата. Създава мощна защита срещу вредните слънчеви лъчи и предпазва кожата в дългосрочен план. А освен това не позволява проявата на реакции на непоносимост към слънцето /обрив, петна, иритации/. А уникалния фитокомплекс Cellular BIOprotection, изключителен патент на Биодерма, предпазва клетките на кожата от увреждане и осигурява тяхната максимална защита.

С ултра-лека безцветна топяща се текстура, която се абсорбира бързо, без да оставя мазен филм или бели петна. В резултат кожата е максимално защитена, хидратирана и изключително омекотена.

Фотостабилен. Водоустойчив. Некомедогенен.

Начин на употреба: Прилагайте винаги преди излизане на слънце, върху чиста и щателно подсушена кожа.

Bioderma Photoderm MAX, Слънцезащитен спрей SPF 50+, 200 мл.

Описание:

Слънцезащитен спрей.

За лице и тяло.

За всеки тип чувствителна и нежна кожа.

Активни съставки – патентован комплекс Cellular BIOprotection.

Ефективно предпазва от слънчеви изгаряния и преждевременно стареене на кожата.

Успокоява и защитава кожата.

Много висока UVA 35 / UVB защита.

SPF 50+.

Водоустойчив.

Фотостабилен.

Некомедоногенен.

Хипоалергенен.

Невидима текстура.

Без парабени, аромати и консерванти.

Дерматологично тестван.

Висококачествена медицинска козметика.

Производител – Франция.

Bioderma Photoderm Sun Spray SPF 50+ е слънцезащитен спрей от серията слънцезащитни продукти на френските лаборатории Биодерма. Специално формулиран, за да осигури перфектната пълноценна защита за чувствителната и нетолерантна кожа.

Благодарение на максималния си анти-UVB и UVA характеристики, Биодерма Фотодерм SPF 50+ Слънцезащитен спрей, осигурява надеждна защита срещу слънчеви изгаряния, предотвратява появата на тъмни петна и не допуска преждевременно стареене на кожата вследствие прекомерното излагане под слънчевите лъчи. Създава мощна защита срещу ултравиолетовите лъчи и предпазва кожата в дългосрочен план. А уникалния фитокомплекс Cellular BIOprotection, изключителен патент на Биодерма, предпазва клетките на кожата от увреждане и осигурява тяхната максимална защита.

Под формата на спрей, което дава възможност за нанасяне само с едно движение. С ултралека, безцветна, топяща се текстура, която се абсорбира бързо, без да оставя мазен филм или бели петна. В резултат кожата е максимално защитена, овлажнена в дълбочина и изключително омекотена.

Фотостабилен. Водоустойчив. Некомедогенен.

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>

 

Покриващ слънцезащитен BB крем SPF-30 Цвят: светъл – Mineral skin perfector Health and Beauty Dead Sea Minerals 80ml

5-22 - Най-добрите слънцезащитни кремове

Покриващ, овлажняващ и слънцезащитен крем SPF 30, който съдържа естествени оцветяващи съставки, които покриват дисхромиите и порите на кожата и несъвършенствата. Не е мазен и хидратира кожата. Обогатен с Алое вера поради нейните успокояващи свойства, витамин Е и активни минерали от Мъртво море. Осигурява перфектно покритие на несъвършенствата на кожата, придавайки естествен и матов вид. Един иновативен продукт за жени и мъже от всички възрасти.

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>

 

Поискайте ревю

Angel Stoev

Други ревюта

Най-добрите таванни багажници за кола (автобокс)

Най-добрите таванни багажници за кола (автобокс)

Изглежда ли, че в колата ви никога няма достатъчно място за всичко, което искате да вземете на

0 Continue Reading

Всичко за отслабването с броене на калории

Всичко за отслабването с броене на калории

Всеки иска да има слабо и стегнато тяло. Това, обаче, не винаги е лесно. Може би много от вас са

0 Continue Reading

Най-добрите дрегери

Най-добрите дрегери

Дрегерът може да бъде забавна форма на забавление на парти или може да предпази вас и другите

0 Continue Reading

Най-добрите колбасорезачки

Най-добрите колбасорезачки

Ако редовно се наслаждавате на сандвичи и колбаси, може да искате да инвестирате в резачка за

0 Continue Reading

Най-добрите фризерни ракли

Най-добрите фризерни ракли

Лесно е камерата на вашия хладилник да се напълни, независимо дали обичате да се запасявате с

0 Continue Reading

За нас

Целта ни е да ви представяме най-добрите продукти в различни категории, като ви представим подробни наръчници относно спецификите на всеки продукт и за какво е важно да се внимава при избора на продукти

Последвайте ни във Фейсбук