Най-добрите масажни столове

0

Няма нищо по-добро от масажа, независимо дали се възстановявате от нараняване, изпитвате хронична болка в гърба или страдате от лек стрес, предизвикан от работата. Масажът може да обърне намръщеното ви лице с главата надолу и да накара тялото ви да се почувства страхотно.

Не става дума само за краткотрайно удоволствие. Редовните масажи предлагат и много физически и емоционални ползи. Така че докато масажът може да се разглежда като „глезене“, той може да се разглежда и като превенция.

За съжаление, много от нас нямат време или пари да отидат на масаж, когато се чувстват малко болезнени или стресирани. Поради тази причина един масажен стол може да бъде невероятно умна инвестиция. Ако притежавате масажен стол, можете да се насладите на предимствата на масажа, когато имате нужда от тях в уюта на собствения си дом. А през останалото време имате уютен стол за четене, гледане на телевизия и други дейности.

Масажните столове могат да бъдат доста скъпи, така че е важно да изберете правилния. Имате нужда от информация за това какъв вид масаж предлага столът, интензитетът и всички други функции, които предлага столът, които биха ви подхождали.

В Bestix се заровихме в пространството на масажните столове, за да научим всичко за продукта.

Разгледайте списъка с препоръчвани масажни столове и изберете най-подходящия за вашите нужди.

За общи съвети как да изберете масажен стол, продължете да четете това ръководство за пазаруване по-долу в статията.


Масажен стол Мedisana MS 2100 Deluxe, 6 различни типа масаж, 6 автоматични последователни програми, 38 въздушни възглавници, Вграден скенер за тяло, 3D Vario Motion механизъм, Масаж на тялото от шията до седалището, Черен

Res 9036d99099cfdf64484aaa4ae5bba47b - Най-добрите масажни столове - Здраве

<<Вижте детайли и цена>>


Масажен стол vidaXL, кафяв, изкуствена кожа, 66х92х106 см

Res B614ed42758003f15fe44533b75bce5f - Най-добрите масажни столове - Здраве

Масажен Стол REXTON Z18, SL-Track Механизъм, Bluetooth Тонколони

Res Ac856b1c0f1679c7e8e4b4ab42d8f06b - Най-добрите масажни столове - Здраве

Професионален масажен стол REXTON Z1-SL с 3D масаж, инфрачервено затопляне и Bluetooth

Res B123fac666528f3bb075ec62bac7963c - Най-добрите масажни столове - Здраве

Масажен стол Komoder KM300 3D Full Body, с две независими масажни системи – за гърба, Bluetooth, USB порт, Червен

Res Db420abc368d658149c684b0e238f861 - Най-добрите масажни столове - Здраве

Масажен стол vidaXL, електрически, изкуствена кожа, регулируем, черен, 71 x 94,5 x 96,5см

Res 634260ebc8b60046fc0a3120a83b8901 - Най-добрите масажни столове - Здраве

Масажен стол Мedisana MS 1000 Deluxe, 6 различни типа масаж, 6 автоматични последователни програми, 36 въздушни възглавници, Вграден скенер за тяло, 3D Vario Motion механизъм, Масаж на тялото от шията до седалището, Бял/Бежов

Res 4824823a5ca5bb1fff5e4498ece0cd9c - Най-добрите масажни столове - Здраве

Електрически масажен стол Супер екран vidaXL, изкуствена кожа, черен, 78х136х107 см

Res 6cfca395bbc4974321550d41bbdaedf1 - Най-добрите масажни столове - Здраве

Масажен Стол REXTON Z02-Green, Компактни Размери, SL Масажна Шина

Res A29ed6ce5185c52255469188cdd8b284 - Най-добрите масажни столове - Здраве

Професионален Масажен Стол REXTON RK-8900SD с 4D масаж на цяло тяло

Res 4a22c36de3a8fe7b72c9ecb724d3a300 - Най-добрите масажни столове - Здраве

Професионален масажен стол REXTON Z1-CR с 3D масаж, инфрачервено затопляне и Bluetooth

Res 05dfe6ec4edb30973286209b3d880f72 - Най-добрите масажни столове - Здраве

Вижте всички оферти за масажни столове


 

ЗАЩО ДА КУПИТЕ МАСАЖЕН СТОЛ?

Ако някога сте получавали страхотен масаж, вероятно вече разбирате присъщите ползи от това терапевтично действие. Ако се чудите дали масажният стол би бил добра инвестиция за вас, помислете за тези предимства.

 1. Намалено напрежение: Масажният стол може да помогне за намаляване на натиска върху нервите по протежение на гръбначния ви стълб, което може да помогне за облекчаване на хронична и остра болка в гърба.
 2. Изправяне на гръбначния стълб: Масажната функция на стола може да ви помогне да облекчите гръбначния стълб, като отпуснете мускулите по него, така че гръбначният стълб да се изправи и да се върне в правилна позиция.
 3. Мускулна релаксация: Масажният стол може да отпусне стегнатите мускули по цялото ви тяло за лечение на наранявания или проблеми с хронична болка.
 4. По-добра стойка: Като облекчава болката и стегнатите мускули в гърба ви, масажният стол може да помогне за подобряване на стойката ви, като ви позволява да седите или стоите по-изправени.
 5. Подобрена циркулация: Масажният стол засилва циркулацията в цялото ви тяло, за да помогне за стимулиране на заздравяването на мускулите и за разпределяне на хранителни вещества и кислород.
 6. Освобождаване на ендорфини: Използването на функцията за масаж в стола може да помогне за стимулиране на освобождаването на ендорфини в тялото ви, за да подобрите настроението си и да облекчите стреса.
 7. Дългосрочни спестявания: Докато масажният стол е доста скъпа инвестиция, той всъщност може да спести пари в дългосрочен план, като замени професионалните масажи.

КОЙ СЕ НУЖДАЕ ОТ МАСАЖЕН СТОЛ?

Почти всеки може да се възползва от редовни масажи в масажен стол, но има определени хора, които може да имат по-голяма нужда от масажен стол от други.

Ако имате съществуващо заболяване на гърба, проблеми със ставите или хронична болка, масажният стол може да бъде много разумна покупка. Спортисти, физически работници и други хора, които редовно се занимават с физическа активност, също могат да се възползват от масажен стол.


ХАРАКТЕРИСТИКИ НА МАСАЖНИТЕ СТОЛОВЕ

Преди да инвестирате в масажен стол, вземете под внимание следните характеристики.

Размер на масажния стол

Масажните столове обикновено са доста големи и обемисти. Уверете се, че имате достатъчно място за всеки стол, който обмисляте. Първо измерете площта, където планирате да поставите стола. След това проверете спецификациите на производителя за размерите, за да определите дали ще пасне.

Също така е важно да вземете предвид размера на хората, които ще използват стола. Повечето масажни столове могат да поемат различни типове тяло, но проверете дали има ограничения за височината или теглото на продуктите, които разглеждате.

Тапицерия за масажния стол

Масажните столове обикновено са с тапицерия от кожа или изкуствена кожа. Докато кожата обикновено предлага най-привлекателния външен вид, изкуствената кожа издържа по-добре на топлина, което я прави идеален вариант за отопляем масажен стол. Изкуствената кожа също се почиства по-лесно от естествената кожа.

Функция за накланяне на масажния стол

Повечето масажни столове са с облегалка, така че можете лесно да наклоните стола, за да повдигнете краката си. Въпреки това, някои масажни столове всъщност са столове в офис стил, които не позволяват накланяне.

Ако изберете кресло, потърсете такова, което може да се накланя на поне 170 градуса и предоставя множество настройки за накланяне, така че да можете да персонализирате всеки масаж.

Докато повечето купувачи предпочитат стила на облегалката, който често позволява и масаж на краката и стъпалата, по-малък масажен стол в офис стил може да бъде по-добрият избор, ако пространството ви е ограничено.

Масажни стилове/техники

По-евтините масажни столове обикновено разполагат само с вибрационен масаж. Това не е толкова ефективно при възпалени, уморени мускули, колкото масажните столове от висок клас, които предлагат множество стилове масаж.

Ето списък на различните стилове на масаж, които един стол може да включва.

 • Ролков масаж: Този тип масаж прилага равномерен натиск върху мускулите за затопляне и разхлабване.
 • Масаж с размачкване: Този тип масаж помага за облекчаване на възпалени и напрегнати мускули, като ги разтяга.
 • Шиацу масаж: Този тип масаж прилага натиск като с пръсти върху определени области на тялото.
 • Шведски масаж: Този вид масаж помага за отпускане на мускулите с нежно разтриване и дълбок натиск.
 • Масаж на дълбоки тъкани: Този тип масаж прилага дълбок, методичен натиск и е идеален при хронично напрежение или наранявания.

Някои масажни столове разполагат и с масаж с въздушна компресия, който използва въздушни възглавници в седалката, облегалката и под краката, за да упражнява натиск върху тялото. Масажът с въздушна компресия е доста подобен на ръчния масаж.

Масажни позиции и зони

Докато облегалката на стола очевидно е най-важната зона за масаж, много столове предлагат и други зони за масаж. Ако целта ви е масаж на цялото тяло, изберете стол, който включва функции за масаж на краката и стъпалата. Може също да потърсите стол, който масажира ръцете и китките.

Масажни ролки

Почти всички масажни столове имат ролки, които осигуряват подвижно масажно действие, но не всички ролки са създадени еднакво.

Проверете обхвата на ролките, за да знаете колко далеч се търкалят.

Помислете както за височината, така и за ширината на ролките, за да определите колко пълна е гамата. Използвайте размера на тялото си, за да определите какъв тип диапазон е най-ефективен.

Някои усъвършенствани масажни столове ви позволяват да персонализирате височината и ширината на ролките, така че да можете да ги приспособите към вашите специфични нужди.

Интензивност на масажа

Мощността и интензивността на масажния стол се определят от броя на двигателите, които има столът. Това от своя страна влияе колко ефективен ще бъде вашият масаж. Като цяло препоръчваме на потребителите да търсят масажен стол с 5 до 12 двигателя. Въпреки това, стол с по-малко висококачествени двигатели вероятно ще бъде по-добър от стол с множество нискокачествени двигатели.

Топлина и загряване

Някои масажни столове се нагряват за още по-ефективен масаж. Топлината разхлабва мускулите, така че те са гъвкави и податливи на терапия. Повечето отопляеми столове са насочени към гърба, но има и някои масажни столове с отопляеми седалки.

Технология за сканиране на тялото

Някои масажни столове от висок клас разполагат с технология за сканиране на тялото, която действително открива позицията на тялото, подравняването на гръбначния стълб и областите с напрегнати мускули. След това столът регулира ролките си по подходящ начин, за да се даде най-ефективният масаж. Ще платите повече за стол с тази функция, но може да си струва, ако искате възможно най-задълбочения масаж.

Функция нулева гравитация

Ако традиционният масажен стол с облегалка не е достатъчен за вашите нужди, помислете за закупуване на масажен стол с функция за нулева гравитация. Масажният стол с нулева гравитация поставя тялото в неутрална позиция, която отрича ефекта на гравитацията, за да осигури усещане за безтегловност. Това става чрез повдигане на краката над сърцето и премахване на тежестта от гръбначния стълб. В резултат на това мускулите се отпускат по-лесно, а масажът е по-ефективен.

Гаранция

Масажните столове са доста скъпи, така че искате да сте сигурни, че парите ви си заслужават. Съветваме купувачите да обмислят внимателно гаранцията, преди да закупят масажен стол. Компанията ще покрие ли ремонтите и поддръжката, ако е необходимо? Ако да, за колко време? Масажните столове с по-дълги гаранции обикновено са с по-високо качество, защото можете да се доверите, че производителят стои зад продукта.

You might also like
UA-143862804-2