Най-добрите препарати за премахване на белези

Типове белези

Преди да закупите крем за отстраняване на белег, е важно да разберете, че не всички белези ще реагират на този вид продукт. Тежките белези изискват професионално лечение от дерматолог или пластичен хирург. Въпреки това, има някои белези, които могат да получат значително подобрение с използването на крем за отстраняване.

Видът на белезите, за които можете да очаквате, че един такъв крем ще работи добре, включва следните:

Хипертрофични белези: тези белези, които имат червен вид, който се съдържа в зоната, в която е настъпило нараняване. Тези белези често са резултат от порязване, незначителни изгаряния, пиърсинг или акне.

Келоидни белези: Тези белези са повдигнати и се простират извън зоната, в която е настъпило нараняване. Те обикновено са гладки, но се чувстват трудно на допир и могат да са резултат от тежко акне, пиърсинг или инциденти.

Контрактури на белезите: Тези белези се появяват, когато белегът се сгъсти и стяга като част от процеса на оздравяване. Обикновено се случва, когато кожата е белязана в резултат на изгаряне.

Имайте предвид, че кремовете за премахване на белези обикновено не работят за белези от разпъване или атрофични белези, които са потънали области на кожата. Стриите обикновено изискват крем специално за тях, докато атрофичните белези могат да изискват лечение от лекар.

Формули за силикон срещу тези на водна основа

Кремовете за отстраняване на белези обикновено са на силиконова или на водна основа. Кремът на основата на силикон има тенденция да бъде по-ефективен, тъй като силиконът помага да се ограничи свръхрастежа на колагена, който причинява проблеми с текстурата на кожата. Той прави това, като стои на кожата и образува защитна бариера, която не позволява на влагата да напуска кожата. Тъй като новата, лечебна кожа има затруднения да запази влагата сама по себе си, тялото произвежда повече колаген в областта, причинявайки свръхрастеж, който води до бучки – повдигнати белези. Чрез улавяне на влагата силиконът предотвратява този процес, така че кожата ви може да се лекува по-ефективно.

Кремовете за отстраняване на белези на водна основа не уплътняват влагата толкова ефективно, колкото кремовете на силиконова основа, което може да означава по-дълъг период на заздравяване. Кремовете на водна основа също са по-склонни да предизвикват дразнене, така че кремът за отстраняване на белег на основата на силикон е най-подходящ за деца и хора с чувствителна кожа.

Съставки

Силикон: Както вече споменахме, силиконът може да бъде много ефективен. Колкото по-високо е в списъка на съставките, толкова по-добре. Но в списъкът със съставките обикновено не се казва „силикон“. Потърсете медицински силикони като диметикон, полимеризирани силоксани, циклопентасилоксан или диметикон или винилдиметикон кросполимер.

Витамин Е: Витамин Е често се препоръчва за заздравяване на рани и премахване на белези, защото той е мощен антиоксидант, който помага да се предпази от увреждане на свободните радикали. Това е особено полезно за пресни или новообразувани белези.

Глицерин: Глицеринът е овлажнител; увеличава хидратацията чрез изтегляне на вода към кожата. Също така може да помогне за образуването на защитна бариера върху кожата, за да се предотврати загубата на влага и да се насърчи изцелението.

Алантоин: Алантоинът е овлажняващ компонент, за който е известно, че не дразни. Подходящ за чувствителна кожа, той помага за изглаждане и избледняване на белезите, като предотвратява загубата на влага.

Витамин С: Както витамин Е, витамин С е мощен антиоксидант, който може да помогне за борбата със свободните радикали. Това е особено полезно за избледняване на хиперпигментацията, свързана с белези. Витамин С работи най-добре за белези, които са по-стари, защото могат да раздразнят новата кожа, която се образува след нараняване.

Витамин А: Витамин А насърчава клетъчния оборот, който може да помогне на белезите да избледнеят по-бързо. Подобно на витамин С, той работи най-добре при по-стари белези.

Имайте предвид, че има някои съставки, които трябва да се избягват в кремовете за отстраняване на белези. Алкохолът, гликолната и салициловата киселина и синтетичните багрила могат да раздразнят кожата.


Други характеристики

Комбинирана формула

Консистенцията на крема е важна характеристика, която трябва да се вземе предвид, когато търсите ефективна формула. Ако кремът е прекалено рядък или воден, той няма да се придържа достатъчно добре към кожата, за да създаде защитна бариера. Ако е прекалено гъст, може да попречи на дишането на кожата. Леката формула за крем или гел е най-добрият избор, за да помогне за премахване на белези.

Време за съхнене

Кремовете за отстраняване на белези на водна основа са склонни да изсъхват по-бързо и могат да се поставят само за една минута. Формулите на силиконова основа изискват малко повече време, но почти всичко може да изсъхне за три или пет минути. Някои кремове включват алкохол, за да помогнат на формулата да изсъхне по-бързо, но както вече беше отбелязано, алкохолът може да дразни кожата, така че по-краткото време на сушене обикновено не си струва риска.

Аромат

Както при много продукти за грижа за кожата, ароматът често се добавя към крема за отстраняване на белези, за да му придаде приятен аромат. Въпреки това, изкуствените аромати могат да бъдат много дразнещи за кожата, така че те най-добре да се избягват. Избирайте крем без аромат или формула, която включва само естествени аромати, особено ако имате чувствителна кожа.В следващата класация ще ви представим нашия избор за най-добрите препарати за заличаване на белези. За ваше удобство сме подбрали онлайн магазините с най-добри цени на съответните модели.


Коректор La Roche-Posay Effaclar AI за остатъчни белези по кожата

Res F6ffa3788a2e006ba75e5766434f2253 - Най-добрите препарати за премахване на белези - Здраве

Локален коректор на несъвършенства

Почиства несъвършенствата в дълбочина. Предпазва от остатъчни белези по кожата.

Противовъзпалителен
Антибактериален

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>


Лечебен мехлем Bioderma Cicabio Pomada

1234321 - Най-добрите препарати за премахване на белези - Здраве

Изсушава мокрещите рани и намалява сълзенето

Бързо облекчава дискомфорта, успокоява болката и намалява сърбежа

Възстановява епидермиса

Отлична толерантност

Cicabio Lotion изсушава мокрещите рани и въздейства върху всеки етап от възстановяването на епидермиса и води до пълното му заздравяване. Силикатите намаляват сълзенето. Синергичната комбинация от ресвератрол и мед подпомага качественото регенериране на кожата. Цинкът предотвратява бактериалното разпространение. Активната съставка Antalgicine™, иновация на BIODERMA, бързо успокоява чувството на дискомфорт и намалява сърбежа.

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>


Крем с екстракт от Мимоза за белези Ivatherm Cicaderm

Res C3586a6c8efa058f7914bf4596387990 - Най-добрите препарати за премахване на белези - Здраве

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>


Гел Ceramol Kelored, Възтановяващ, Лекува и предотвратява белези

Res D81c8bda58a412aa9764e111b9fbc83b - Най-добрите препарати за премахване на белези - Здраве

Лечение и профилактика на хипертрофични и келоидни белези. Подобрява външния вид на белезите и намалява зачервяването и сърбежа.

Този продукт е медицинско изделие.

Kelored Ceramol е прозрачен гел, направен от смес от силикони с различно молекулно тегло. Показан е за подобряване на външния вид и намаляване на дебелината на белезите и келоидите в резултат на операции, травматични рани и изгаряния.

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>


Възстановяващ крем A-Derma Epitheliale A.H. Ultra, За белези по кожата, 100 мл

Res D5276784ca4e80815870587df2229462 - Най-добрите препарати за премахване на белези - Здраве

Res 4a57e055fd08df4229507e8202ec6a70 - Най-добрите препарати за премахване на белези - Здраве

Гел ACM Cicastim S, Със силикон, За подобряване на външния вид на белези, 15 мл

Res 40dd0f439ea90178e6387863005cb1d0 - Най-добрите препарати за премахване на белези - Здраве

Крем с цвят Sesderma Acnises Spot, За белези след акне, 15 мл

Res 8770f327dc8126d5845e0199b6a5d025 - Най-добрите препарати за премахване на белези - Здраве

Може би ще ви хареса
UA-143862804-2